29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Adana'da "Sıfır Atık Projesi" tanıtıldı

Adana'da "Sıfır Atık Projesi" tanıtıldı - Vali Demirtaş: - "Önce kamu kurumlarında, sonra ülkemiz genelinde atık yönetimi konusunda kalıcı bir uygulama oluşturmak ve bilinçli bireyler yetişmesine katkıda bulunmak Sıfır Atık Projesi'nin temel amacıdır"ADANA (AA) - Adana'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan "Sıfır Atık Projesi" tanıtıldı.

9.02.2018 - 17:18

Vali Mahmut Demirtaş, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndaki tanıtım toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere muvaffakiyet diledi.

Terörle mücadelenin, sınırların içinde ve dışında tüm hızıyla sürdüğünü, güvenlik güçlerinin teyakkuzda olduğu bu zaman diliminde Adana'daki vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaları da sürdürmeye devam ettiklerini belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Artan nüfus, kentleşme ve sanayileşme, beraberinde ciddi çevre sorunlarına ve giderek artan atık problemine neden olmaktadır. Çevreyle ilgili karşılaşılan bu problemlere gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin kalıcı bir çözüm bulması ve sürdürülebilir politikalar benimsemesi gerekmektedir. Bilinçli tüketim ve bilinçli ayrıştırmanın esas olduğu yaşam biçiminin model alınması gereken günümüzde, israfın önlenmesi ve atıkların geri dönüşümünün sağlanması temel hedefimiz olmalıdır. Bu bağlamda tüketimi üretime dönüştürmek adına, 26 Eylül 2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşi, Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülüğünde 'Sıfır Atık Projesi' başlatılmıştır. Önce kamu kurumlarında, sonra ülkemiz genelinde atık yönetimi konusunda kalıcı bir uygulama oluşturmak ve bilinçli bireyler yetişmesine katkıda bulunmak 'Sıfır Atık Projesi'nin temel amacıdır."

Demirtaş, kentte israfı önlemek için vatandaşları bilinçlendireceklerini vurgulayarak, "Atık ve geri dönüşüm farkındalığını artırarak, çevreyle ilgili riskleri ortadan kaldıracak adımları atacağız. Doğal güzelliklerimizi ve kaynaklarımızı layıkıyla koruyacağız. Bir damla suyumuzun, bir avuç toprağımızın kirlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

- "Sıfır Atık Projesi"

Proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2017'nin eylül ayında başlatıldı.

İsrafın önüne geçilmesi, tasarruf ve ekonomik kazanç sağlanması, çevresel risklerin azaltılması hedeflenen proje, kamu kurumlarında, terminallerde, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde ve büyük iş yerlerinde uygulama konacak.

Tüm Türkiye'de 2023'e kadar projenin işler hale gelmesiyle hem ekosistem korunmuş hem de tasarruf sağlanmış olacak.