19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Adana'da Suriyelilerin kurduğu çadırların kaldırılması

Adana'da Suriyelilerin kurduğu çadırların kaldırılması - Yeşilbağlar, Koza ve Bahçelievler mahallelerindeki Suriyelilere ait 200 çadır kaldırıldı ve sığınmacılar Sarıçam Konaklama Merkezi’ne götürüldü - Vali Demirtaş: - "Çadırların sökülmesinin amacı hem kent içindeki olumsuz görüntüleri gidermek hem de Suriyelilerin daha rahat, güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır"ADANA (AA) - Adana'da şehrin çeşitli noktalarına kurduğu çadırları kaldırılan Suriyeliler, Sarıçam Konaklama Merkezi’ne nakledildi.

19.07.2017 - 16:11

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Mahmut Demirtaş’ın talimatı üzerine, Yeşilbağlar, Koza ve Bahçelievler mahallelerindeki Suriyelilere ait 200 çadırın kaldırılarak sığınmacıların Sarıçam Konaklama Merkezi’ne götürüldüğü belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Demirtaş, daha önce gerçekleştirdiği muhtar ve vatandaş buluşmaları sırasında bu sorunun kendisine iletildiğini ve "çözüm sözü" verdiğini aktardı.

Çadırların sökülmesinin ardından Suriyelilerin daha rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşamalarının sağlanması amacıyla otobüslerle Sarıçam’daki Konaklama Merkezine götürüldüğünü ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kentin değişik mahallelerinde tespit edilen Suriyelilerin barındığı çadırların sökümü işlemlerinin devam edecek. 30-35 bin kişinin barınabileceği Sarıçam Konaklama Merkezi’nde 6 bin 136 konteyner, 102 derslikli eğitim alanı, 8 çok amaçlı salon,7 cami, 11 kısımdan oluşan sağlık birimleri, 2 halı saha, 5 basketbol ve voleybol sahası ile 19 çocuk oyun alanından oluşan sportif tesisler, ısınma ve aydınlatma elektrik sistemi ile jeneratör desteği, 13 su kuyusu, paket kanalizasyon arıtma sistemi, 35 bin metrekarelik 2 otopark alanı, 24 saat faal 200 adet kameradan oluşan MOBESE sistemi, 3 bin tonluk su deposu, her konteynerde güneş enerjili su ısıtıcısı bulunmaktadır. Dolayısıyla, çadırların sökülmesinin amacı hem kent içindeki olumsuz görüntüleri gidermek hem de Suriyelilerin daha rahat, güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Bu konudaki çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir.”

Kenttin bazı bölgelerinde Suriyeliler ile geçici tarım işçilerinin kaldığı çadırlar dün kaldırılmıştı.