25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Adana'daki besici cinayeti davası

Adana'daki besici cinayeti davası - Besici Delibaş'ın, park halindeki otomobilin bagajında öldürülmüş olarak bulunmasına ilişkin davada 7 sanığın yargılanmasına devam edildi ADANA (AA) - Adana'da besici Mehmet Nuri Delibaş'ın, otomobilin bagajında ölü bulunmasıyla ilgili biri firari 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

8.02.2018 - 16:45

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Ali Önal, Hanife İbili, Vakıf Reşit Efe ve Halil Yiğit hazır bulundu. Fırat Karakaş ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık Ayşe Özgün'ün tutuklu bulunduğu cezaeviyle ise SEGBİS'le bağlantı kurulamadı.

Sanıklardan İbili, 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu belirterek, "İşlemediğim bir suç nedeniyle tutukluyum. Bu olayla ilgim yok." tahliyesini istedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Hanife İbili ve Ayşe Özgün'ü üzerilerine atılı suç vasıflarının niteliği ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önüne alarak adli kontrolle tahliye etti.

Diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Hayvan alım satımı yapan besici Mehmet Nuri Delibaş, merkez Sarıçam ilçesi Seyhan Baraj Gölü kenarındaki Deliçay mevkisinde 29 Mart 2015'te park halindeki otomobilin bagajında boğularak öldürülmüş bulunmuştu.