24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Adana'daki ev yangını

Adana'daki ev yangını - Ceyhan ilçesindeki yangında hayatını kaybeden bedensel engelli iki kız kardeşin cenazesi toprağa verildi - Yangında iki kızını kaybeden baba İsmail Soylu'nun çocuklarını Muğla'ya çalışmaya gitmeden üç gün önce gördüğü belirtildiADANA (AA) - Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir evde çıkan yangında hayatını kaybeden iki kız kardeşin cenazeleri defnedildi.

23.02.2017 - 19:45

Muradiye Mahallesi Ülker Sokak'ta dün akşam saatlerinde evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden Emine (5) ve Fatma (6) Soylu kardeşlerin Adana Adli Tıp Kurumu morgundan alınan cenazeleri, ilçedeki Asri Mezarlığa getirildi.

Cenazeler baba İsmail Soylu'nun isteği üzerine iş nedeniyle gittiği Muğla'nın Bodrum ilçesinden gelmesi için bir süre bekletildi.

Daha sonra burada kılınan cenaze namazının ardından çocukların cenazesi gözyaşları arasında götürüldüğü Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.

Öte yandan yangında yaralanan anne Raime ve bebeği Ebubekir Soylu'nun Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

- Baba çocuklarını en son 3 gün önce görmüş

İnşaat işçisi olarak çalıştığı belirtilen baba İsmail Soylu'nun engelli iki kızını üç gün önce görüp Bodrum'a gittiği öğrenildi.

Muradiye Mahallesi Muhtarı Halil Duvarcı, AA Muhabirine yaptığı açıklamada yangında hayatını kaybeden Emine (5) ve Fatma'nın bedensel engelli olduğunu söyledi.

Ailenin 3 ay önce mahalleye taşınıdığını belirten Duvarcı,"Baba, inşaat işçisi olarak Bodrum'da çalışıyor. Mahalle halkının erken müdahalesiyle anne ve bebeği sağ kurtuldu. Yangın elektrik kontağından çıktı." diye konuştu.