16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Adana'daki silahlı kavga davası

Adana'daki silahlı kavga davası - Silahlı kavgada 2 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili haklarında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 3 kişinin yargılaması güvenlik nedeniyle Trabzon’da yapılacak ADANA (AA) - Adana'da alacak meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 2 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili haklarında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 3 kişinin yargılamasının güvenlik nedeniyle Trabzon’da yapılmasına karar verildi.

15.08.2017 - 11:33

Yüreğir ilçesi Doğankent Mahallesi Mihmandar Caddesi'ndeki kahvehanede 21 Temmuz 2016’da meydana gelen olayda Ali Altunyüzük (46) Hacı Gizligöl’ün silahla öldürülmesi olayıyla ilgili yakalanıp tutuklanan Mehmet Gizligöl (29) ile hakkında yakalama kararı çıkartılan babası Cuma Gizligöl (48) ve İ.H.A. (17) hakkında "Kasten öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 ayrı dava açıldı. Bu davalar daha sonra mahkemece birleştirildi.

Kentte bu olayla bağlantılı olarak Karataş Caddesi'nde 17 Nisan'da seyir halindeki otomobile kalaşnikof ve tabancayla düzenlenen saldırıda ise Müslüm Üzer'in (56) yaşamını yitirmesi ve olayların kan davasına dönüşmesi üzerine mahkeme heyeti duruşmanın Adana'da görülmesinin risk oluşturabileceğini değerlendirdi.

Mahkeme heyeti, duruşmaların Adana Adliyesi’nde yürütülmesinin kamu güvenliği için tehlike oluşturduğuna karar verip, davanın nakli için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Talep üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesi davanın güvenlik nedeniyle Trabzon’daki bir ağır ceza mahkemesinde görülmesine karar verdi. Karar üzerine dava dosyası Trabzon Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

- Olay

Doğankent Mahallesi'nde 21 Temmuz 2016'da çıkan silahlı kavgada Ali Altınyüzük (33) ve Hacı Gizligöl (53) hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Karataş Caddesi'nde 17 Nisan'da seyir halindeki otomobile kalaşnikof ve tabancayla düzenlenen saldırıda ise Müslüm Üzer (56) yaşamını yitirmiş, iki yakını da yaralanmıştı.

Aileler arasında yeni saldırıların önüne geçilmesi için 10 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda, 3 pompalı tüfek ve çok sayıda tabanca mermisi ele geçirilmişti.