28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Adana'daki "zimmete para geçirme" davasında karar

Adana'daki "zimmete para geçirme" davasında karar - Müşteri hesaplarından sahte imzalarla 721 bin 773 lirayı zimmetine geçirdiği ileri sürülen banka yöneticisi 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildi ADANA (AA) - Adana'da müşterilerin hesaplarından sahte imzalarla 721 bin 773 lirayı zimmetine geçirdiği ileri sürülen banka yöneticisi 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi, diğer 2 sanık beraat etti.

20.02.2018 - 14:18

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuksuz sanık Selma G. ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Tamir A. ve Mehmet İ. ise duruşmaya gelmedi.

Banka avukatı, eylemin 5 yıl boyunca devam ettiğini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme savcısı da daha önce verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, sanıklardan Sema G'nin cezalandırılmasını, diğer sanıkların beraatine karar verilmesini talep etti.

Son savunması sorulan bankacı sanık ise, "Çok pişmanım, ailemi mağdur ettim. Takdir mahkemenin." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Selam G'yi "nitelikli zimmet" suçundan önce 15 yıl 6 gün hapis cezasına mahkum etti. Soruşturma başlamadan önce bankanın tüm zararını giderdiği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle sanığın cezası 4 yıl 2 aya indirildi.

Sanığın kardeşi Mehmet İ. ile Tamir A, suçları işledikleri sabit olmaması nedeniyle beraat etti.

Bir bankanın bölge satış yöneticisi olan Selma G'nin 17 Mayıs 2011-15 Şubat 2016 arasında birçok kez müşteri hesaplarından müşterilerin imzalarını kullanmak ve onları taklit etmek suretiyle sahte özel belge ve talimatlar hazırlayarak kardeşi Mehmet İ'nin yardımıyla aile dostları Tamer A'nın başka bir bankadaki hesabına toplamda 721 bin 773 lira para transferi yaptığı iddia edilmişti. Banka müşterilerinin şikayeti üzerine 3 şüpheli hakkında dava açılmıştı.