28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Adıyaman'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri

Adıyaman'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri - Etkinlikler kapsamında atıcılık, bisiklet, yüzme ve kürek yarışmaları düzenlendi - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Arman: "Yarışmacıların katılımı bize heyecan veriyor"ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında atıcılık, bisiklet, yüzme ve kürek yarışmaları yapıldı.

14.10.2017 - 18:11

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklerde, ilk olarak Stilce Atış Poligonu'nda Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'tan gelen 30 sporcunun katıldığı Skeet Bölgesel Cumhuriyet Kupası Atıcılık yarışması düzenlendi.

Buradaki etkinliğin ardından 25 bisikletçi, Gençlik Merkezi önünden Gazihandede Su Sporları Tesisleri'ne kadar yarıştı.

Tesiste devam eden etkinlikte, yüzme ve kürek sporcuları kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın sonunda etkinliğe katılan sporculara katılım belgeleri verildi.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adıyaman, Konya ve Bursa'da atıcılık yarışmaları düzenlendiğini söyledi.

29 Ekim'de Ulusal Cumhuriyet Kupası Yarışması da düzenleyeceklerini anlatan Arman, "Bizim için poligonda olmak çok güzel. Yarışmacıların katılımı bize heyecan veriyor. Adıyaman'da bölgesel olarak skeet sporcumuz çok fazla değil. O yüzden katılımcı sporcu sayısı da normal." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise 9-15 Ekim'de kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında, etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Adıyaman'da 30 branşta etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Keleş, "Amacımız, ilimizdeki spor branşlarına farkındalığı arttırmak. Atıcılık sporunu ilimizde yaymak adına da çok güzel gelişmeler oluyor. Atıcılık, herkesin yapabildiği bir spor dalıdır." ifadelerini kullandı.

Yüzme yarışmasında birinci gelen Enes Genç de suyun soğuk olmasının kendisini etkilediğini ancak buna rağmen dereceye girmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.