18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Adıyaman'da "Yeni Türkiye yeni gelecek" konferansı

Adıyaman'da "Yeni Türkiye yeni gelecek" konferansı - Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Öztürk: - "Yeni Türkiye yeni geleceği konuşacaksak 15 Temmuz'da ne oldu, kimdi o alçaklar onlara bakacağız.

27.03.2017 - 23:27
15 Temmuz'u kim püskürttü onlara bakacağız. Püskürtenlerle bir yol çizip yeni bir Türkiye kuracağız"

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da "Yeni Türkiye yeni gelecek" konferansı düzenlendi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Adıyaman Müdürlüğünce kurumun konferans salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yazar Hasan Öztürk, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gece boyunca yayında yaptıklarını anlattı.

"Ezanlar ve selanın okunması çağrısını biz yaptık." diyen Öztürk, "Biz o yayınları devam ettirirken beni şaşırtan bir şeyler vardı. Meydanlar gençlerle doluydu. Meydanlar tek bir bakış açısı görüşü olanlarla dolmadı. Meydanlar memleket sevdası gençlerle doldu ve çıplak elleriyle o tankları durdurdu. Yeni Türkiye yeni geleceği konuşacaksak 15 Temmuz'da ne oldu, kimdi o alçaklar onlara bakacağız. 15 Temmuz'u kim püskürttü onlara bakacağız. Püskürtenlerle bir yol çizip yeni bir Türkiye kuracağız. İşin aslı astarı hepsi bu." ifadelerini kullandı.

Öztürk, 15 Temmuz'un FETÖ'cü alçakların asker kılığına giren halleriyle tank ve tüfeklerle bu ülkeye saldırması ve bir işgal girişimi olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi olmadığını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Darbeler, işgal girişiminin ilk adımıdır. Yani Semih Terzi, Diyarbakır'dan Ankara'da Özel Kuvvetlere girmiş olsaydı, Özel Kuvvetler Ankara'da kan dökmeye başlayacaktı. Bunu duyan Trabzon'daki komutan Ankara'ya yürüyecekti. Bu durumda 500 bin insanımızın ya ölmesi ya yaralanması ya da sürgün ortalıkta kalması senaryosuydu. Eğer, 15 Temmuz olsaydı Türkiye bölünecekti. Türkiye bölünseydi NATO askerleri Türkiye'ye gelecekti."

Konferansın sonunda Öztürk, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Programa, YURTKUR Adıyaman Müdürü Sami Köroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, öğrenci ve veliler katıldı.