20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ADYÜ'den yerli ödeme aracı TROY'a geçme kararı

ADYÜ'den yerli ödeme aracı TROY'a geçme kararı - ADYÜ Rektörü Prof.

28.09.2018 - 12:43
Dr. Mustafa Talha Gönüllü: - "Milli ve yerli bir davranış ortaya koymak adına 'TROY' sistemine geçmek için bir gayret ortaya koyduk. Tüm çalışanlarımız bu işlemi yapacak"

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ), Bankalararası Kart Merkezi AŞ (BKM) tarafından kurulan ve işletilen Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) geçme kararı aldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve üniversite yöneticileri, merkez yerleşkede bulunan kitap satış merkezinde bir bankanın kurduğu stantta TROY kartlarına başvuru yaptı.

Gönüllü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Master ve Visa kartlarıyla yapılan tüm ödeme işlemlerinin TROY kartlarıyla da yapılabildiğini belirterek, yerli ödeme araçlarını kullanarak dışa bağımlılığının azaltılmasını hedeflediklerini söyledi.

Uluslararası ödeme sistemlerine ait kartlar kullanıldığında aidat ödendiğini dile getiren Gönüllü, şunları kaydetti:

"Cüzi miktar olsa da her yaptığımız ödemede aidatlar Türkiye dışına aktarılmış oluyor. Türkiye için önemli ölçüde kayıp. Milli ve yerli bir davranış ortaya koymak adına 'TROY' sistemine geçmek için bir gayret ortaya koyduk. Tüm çalışanlarımız bu işlemi yapacak. Bundan sonra bu kartımızla yapacağımız alışverişlerde dışarıya fayda vermemiş olacağız. Paramız ülkemizde kalacak. Üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdik."