19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AFAD'dan kırsalda şampiyonaya hazırlanan kayakçılara destek

AFAD'dan kırsalda şampiyonaya hazırlanan kayakçılara destek - Muş'ta AFAD ekipleri, yeterli kar olmadığı için kırsal bölgelerde antrenman yaparak milli takım seçmelerine hazırlanan kayakçılar için pist açtı - AFAD Şube Müdürü Yıldız: - "Kar motorlarımız ve amfibik aracımızla sporcularımıza pist açtık.

30.01.2018 - 14:28
Kayakçılarımızın antrenmanlarından geri kalmamaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Pistimiz 1,5 kilometre uzunluğunda"

MUŞ (AA) - Muş'ta İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, yeterli kar olmadığı için kırsal bölgelerde antrenman yaparak milli takım seçmelerine hazırlanan kayakçılar için pist açtı.

Kayak merkezlerinde uygun alan bulamadıkları için kente 10 kilometre uzaklıktaki Karlıdere köyüne giden kayaklı koşu takımı sporcuları, karın yoğun yağdığı kırsal bölgelerde milli takım seçmeleri için hazırlıklarını sürdürüyor.

AFAD ekipleri, kayakçıların rahat antrenman yapabilmeleri için bölgedeki karları amfibik araçla ezerek pist açtı.

AFAD Şube Müdürü Maşallah Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün talebi üzerine, milli takıma seçilerek dünya şampiyonasına katılmak isteyen kayaklı koşu sporcuları için çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kayak merkezinde kar olmadığı için sporcuların yüksek alanlarda antrenmanlarını sürdürdüğünü ifade eden Yıldız, "Kar motorlarımız ve amfibik aracımızla sporcularımıza pist açtık. Kayakçılarımızın antrenmanlarından geri kalmamaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Pistimiz 1,5 kilometre uzunluğunda." dedi.

Muş Eğitim Spor Kulübü Kayak Antrenörü Burhan Oğlağo ise iki gün önce bölgede kendi imkanlarıyla pist açmaya çalıştıklarını anlattı.

AFAD ekiplerinin kayakçıları gördüğünü ve bu duruma kayıtsız kalmadığını dile getiren Oğlağo, "Ekipler bizim için pist açtılar. Burada 30 sporcumuzla antrenman yapıyoruz. AFAD ekiplerine teşekkür ediyorum. Pistin açılmasından sonra yine aynı ciddiyetle antrenmanlarımızı yapacağız. İnşallah dereceler elde edeceğiz." diye konuştu.

Yaz aylarında sıcağa rağmen asfaltta antrenman yapan sporcular, bu yıl kış mevsiminin kurak geçmesi, kayak merkezlerine beklenen karın yağmaması nedeniyle antrenmanlarını Karlıdere köyünün yüksek kesimlerinde sürdürüyordu.