19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Afgan aile yardımla yaşama tutundu

Afgan aile yardımla yaşama tutundu - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Afgan uyruklu aile, İYİLİK-DER tarafından yapılan yardımla hayata tutundu - Afgan uyruklu Hayderi: "6 çocuğumla birlikte yaşamaya çalışıyorum.

21.02.2017 - 20:07
Allah yardım yapanlardan razı olsun"

ADIYAMAN (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Afgan uyruklu aile, İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince (İYİLİK-DER) yapılan yardımla hayata tutundu.

Adıyaman'ın Varlık Mahallesinde tutukları delme çatma iki göz evde yaşam mücadelesi veren Şükrullah Hayderi, eşi ve 6 çocuğunun durumu, İYİLİK-DER Adıyaman Şubesi yetkililerine bildirildi.

Eve gelerek aileyle görüşen dernek yetkilileri, gıda ve yaşam malzemesi desteğinde bulundu.

Şükrullah Hayderi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye'ye geldiklerini, başvuru yaptıkları Birleşmiş Milletler (BM) ofisinin kendilerini iki gün önce Adıyaman'a gönderdiğini söyledi.

Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu belirten Hayderi, "Ülkemiz güzeldi ama ne yazık ki orada iç savaş gittikçe artmaya başladı. Bende ailemle birlikte iki gün önce İran üzerinden Türkiye'ye geldim. Şu an burada olmaktan mutluyum. İYİLİK-DER sağ olsun bize yardım etti. 6 çocuğumla birlikte yaşamaya çalışıyorum. Allah yardım yapanlardan razı olsun." dedi.

İYİLİK-DER Adıyaman Şubesi gönüllülerden Mehmet Şaşmaz ise Afgan ailenin iki gün önce Adıyaman’a geldiğini ve dernek olarak ellerinden gelen yardımı yaptıklarını belirtti.

Adıyaman’da fakir ve muhtaç kişilere dernek olarak yardımlar da bulunduklarını vurgulayan Şaşmaz, "Suriye'ye de yardıma muhtaç insanlara dernek olarak yardımlarımızı tırlar ile gönderiyoruz. İlimizdeki fakir ve muhtaç kardeşlerimizi unutmuyoruz. Kardeş aile projemiz var. Bugün Afgan ailemize misafir olduk. Afgan ailemiz 8 kişiler. İki gün önce Adıyaman'a gelmişler. Bizlerde onların evinde önce inceleme yaptık. Şimdi de ihtiyaçları olan gıda, yorgan, yastık, halı, çamaşır makinesi, tüp gibi birçok eşya yardımında bulunduk."

Şaşmaz, vatandaşları bu tür konularda duyarlı olmaya davet etti.