28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Afgan kadın evden kaçan engelli oğlunu arıyor

Afgan kadın evden kaçan engelli oğlunu arıyor - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde ikamet eden kadın, beşinci kez evden kaçan zihinsel engelli oğlunun bulunması için yetkililerden yardım bekliyorZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde ikamet eden Afganistan uyruklu kadın, beşinci kez evden kaçan zihinsel engelli oğlunun bulunması için yetkililerden yardım istedi.

7.11.2017 - 18:05

Afgan 50 yaşındaki İmam Khal Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıl önce Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen intihar saldırısında eşini kaybettiğini, kendisinin ve oğlunun yaralandığını anlattı.

Kolunun sakat kaldığını, oğlunun da patlamada babasının kaybetmesinin de etkisiyle travma geçirdiğini ve kendini toparlayamadığını belirten Özbek, şunları kaydetti:

"Oğlum zihinsel engelli. Yaklaşık 4 aydır Alaplı'dayız. Oğlum beşinci kez evden kaçtı. 'Evden kaçmasın.' diye ayaklarını bağlıyorduk ama yine kaçmış. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Hastaneye bile getiremiyoruz. Kendine zarar veriyor. Kaçmaya çalışıyor. Emniyete, jandarmaya ve zabıtaya haber verdim. En son kaçtığında Düzce'de bulunmuştu. Akrabalarım Düzce'ye aramaya gitti. Hayatından endişe ediyorum. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum. "

Alaplı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkileri, aileye her türlü yardımın yapıldığını bildirdi.