20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Afgan ve Suriyelilerin "yeni yaşamı" fotoğraflarla anlatıldı

Afgan ve Suriyelilerin "yeni yaşamı" fotoğraflarla anlatıldı - İzmir'de, Türkiye'de yeni bir yaşama başlayan Afgan ve Suriyeli ailelerin günlük hayatını anlatan fotoğraf sergisi açıldı İZMİR (AA) - İzmir'de, ülkelerinden kaçan ve Türkiye'de yeni bir yaşama başlayan Afgan ve Suriyeli ailelerin günlük hayatının anlatıldığı fotoğraf sergisi açıldı.

22.02.2017 - 18:51

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açılan "Basmane'de yeni yaşam" sergisinin koordinatörü Sinan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'in çok sayıda sığınmacıyı, göçmeni ağırlayan bir kent olduğunu, bu ailelerin Konak ilçesindeki Basmane semtinde yoğunlaştığını belirtti.

Uzun yıllardır Basmane'deki çocukların yaşamını fotoğrafladıklarını anlatan Kılıç, çocukları fotoğraflarken aileleriyle de tanıştıklarını söyledi. Kılıç, onların yeni hayatlarına uyum sağlamalarına şahit olduklarını ifade ederek, ailelerin bu süreçte yaşadıklarını fotoğraflarla dile getirmeye karar verdiklerini, bu kapsamda yaklaşık 1 yıl süren çalışmayla 12 fotoğrafçının, bu ailelerin günlük hayatını fotoğrafladığını dile getirdi.

Kılıç, "Fotoğrafların yeni yaşam umudu taşıdığını" kaydederek, "Çalışma hayatları, komşuluk ilişkileri, okul hayatları... Günlük hayata dair her şey. 12 fotoğrafçı, 1 yıl boyunca ekipler halinde biri Afgan, ikisi Suriyeli 3 ailenin yeni yaşamını fotoğrafladı." diye konuştu.

"Yeni yaşama uyum" temalı sergide 110 fotoğraf yer aldı.

Sergi 21 Mart'a kadar gezilebilecek.