16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Afrin’de savaşmak için gönüllü oldular

Afrin’de savaşmak için gönüllü oldular - Yozgat'ta bir grup vatandaş, Mehmetçik ile yan yana savaşmak için askerlik şubesine dilekçe verdiYOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşları 20 ila 60 bir grup vatandaş, Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçik'in yanında savaşmak için askerlik şubesine dilekçe verdi.

23.01.2018 - 14:48

İlçeye bağlı Yeniyer beldesi Ahmetfakılı Mahallesi’nden Sorgun Askerlik Şubesine gelen gönüllüler, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde YPG/PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan harekata katılma taleplerinin yer aldığı dilekçelerini nöbetçi subaya sundu.

Gönüllülerden 60 yaşındaki Abdullah Çevik, 100 yaşında da olsa vatan uğruna mücedele için Afrin’e de Yemen’e de gidebileceğini söyledi.

Diğer gönüllü Süleyman Erdinç, 10 bin kilometre öteden gelerek Türkiye'yi tehdit eden düşmana karşı her zaman savaşmaya hazır olduğunu, gerekirse bunun için canını vereceğini kaydetti.

Erdinç, "Nasıl ki Amerikan, İngiliz gelip bizim sınırlarımızı tehdit edebiliyorsa biz de malımızla canımızla sınırlarımızı korur, şanlı ordumuza destek oluruz. Ordumuza destek olmak, onlarla savaşmak için bugün dilekçemizi verdik. Bizi çağırdıkları zaman vatanımızı savunmak için Afrin’e gitmeye hazırız." dedi.