28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Afyonkarahisar'daki FETÖ/PDY davası

Afyonkarahisar'daki FETÖ/PDY davası - 21'i tutuklu 129 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması yapıldıAFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında 21'i tutuklu 129 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

15.12.2016 - 13:11

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dördüncü duruşmaya, tutuklu sanıklardan Bektaş Bulut, Yücel Kırma, Yalçın Arslan ve Osman Uysal bulundukları cezaevlerinden video konferansla katılırken, müşteki Talip Şanlı ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Söz verilen müşteki Talip Şanlı, ifadesinde 2008'de Afyonkarahisar'a geldiğini ve şehir içi toplu taşıma ihalesini alarak 200 çalışanla hizmet vermeye başladığını belirtti.

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Çobanoğlu'nun da aralarında olduğu 5 kişilik heyetin iş yerine geldiğini iddia eden Şanlı, şunları söyledi:

"Dönemin il emniyet müdürünün selamıyla geldiklerini söylediler. Beni Türkçe olimpiyatlarının bronz sponsoru olarak belirlemişler ve 70 bin lira para talep ettiler. Parayı elden değil Bank Asya'daki hesaba yatırmam gerektiğini belirttiler. Para talebini kabul etmedim. Çaylarını bile bitirmeden kalktılar. Daha sonra emniyet müdürlüğünden ekipler otobüslerin bulunduğu garaja gelerek, kaçak mazot aradılar. Başlatılan soruşturmadan bir şey çıkmadı. Savcı takipsizlik verdi. Daha sonra asılsız ihbarlarla üzerimde baskı kurmaya çalıştılar. Bu baskılardan sonra emniyet müdüründen randevu aldım. Emniyet müdürü bana bağırdı, hiddetlendi. Odasından kovdu. Baskılardan çalışamaz duruma geldim. Çalışacak şoför bulamadım. Başka illerden şoför getirmek zorunda kaldım. Bir süre sonra toplu 1,5 yıl önce taşımacılık işini şehir için otobüslere devrettim. Şikayetçiyim."

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.