28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Ağabeyini öldüren kardeşe müebbet hapis

Ağabeyini öldüren kardeşe müebbet hapis - Erzincan'da ağabeyini pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan kardeşe müebbet hapis, cinayete yardım ettiği öne sürülen dayısı ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldıERZİNCAN (AA) - Erzincan'da merkeze bağlı Yeniköy'deki evinin önünde ağabeyini pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan kardeşe müebbet hapis cezası verildi.

20.12.2018 - 13:56

Erzincan 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Erkan Kara ve dayısı Hasan Koçer ile öldürülen Aziz Kara'nın annesi İpek Kara ve avukatları katıldı.

Esas hakkındaki mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, sanık Kara ve dayısı Koçer hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istedi.

Son savunmasını yapan Erkan Kara, dayısının kendisini azmettirdiğini öne sürdü.

Dayısı Hasan Koçer ile ağabeyi Aziz Kara arasında husumet olduğunu iddia eden sanık, "Kendisi o anki ruh halimden yararlanarak ağabeyimi bana öldürtmüştür. Hasan Koçer'in gerçek niyetini anlayamadım. Büyük vicdan azabı çekiyorum." dedi.

Önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirten Kara, pişman olduğunu ve takdiri mahkeme heyetine bıraktığını söyledi.

Hasan Koçer ise Aziz Kara'nın katili olmadığını ileri sürdü. Aziz Kara ile herhangi bir husumeti olmadığını savunan Koçer, "Ben daha önceki ifadelerimi tekrar ediyorum. Beraat ve tahliye talebinde bulunuyorum." diye konuştu.

Anne İpek Kara ise kardeşi Koçer'in ifadesine katılmadığını beyan etti. "Söylediklerinin hepsi yalandır." diyen anne Kara, "Suçluların cezalandırılmasını talep ediyorum. Hasan Koçer hakkında şikayetçiyim. Erkan Kara hakkında ise herhangi bir şikayetim yoktur." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Kara'ya "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, sanığın yargılama sürecindeki davranışları ve pişmanlık duyması nedeniyle indirim yaparak cezayı müebbet hapse çevirdi.

Heyet ayrıca sanık Hasan Koçer'in "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 18 yıl hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

- Olay

Erzincan'da merkeze bağlı Yeniköy'de hayvancılık yaparak geçinen Aziz Kara geçen yıl ekimde evinin önünde pompalı tüfekle vurulmuş bulunmuştu. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aziz Kara'nın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, olay yerindeki cep telefonunu incelemeye alarak yapılan teknik ve fiziki takibin ardından maktulün kardeşi Erkan Kara ile dayısı Hasan Koçer'i gözaltına almıştı. Jandarmadaki ifadelerinde suçlarını itiraf ettikleri öğrenilen zanlılar, 6 Kasım 2017'de tutuklanmıştı.

Muhabir : Kemal Özdemir
Yayınlayan : Duygu Can