29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Ağlara takılan kılıç balıkları 5 bin liraya satıldı

Ağlara takılan kılıç balıkları 5 bin liraya satıldı - Ayvalık'ta balıkçılık yapan iki kardeşin ağlarına takılan 3 kılıç balığı, ilgi gördüBALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde balıkçılık yapan iki kardeşin ağlarına takılan 3 kılıç balığı, İzmir'deki bir restoran tarafından 5 bin liradan satın alındı.

22.02.2017 - 14:57

Ayvalık'tan açılan Hüseyin ve Mustafa Topçu'nun, İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında denize bıraktığı ağlara biri 50 diğer ikisi 40'ar kilogram olmak üzere 3 kılıç balığı takıldı.

Kardeşlerin Ayvalık'taki iş yerleri önünde bir süre sergilediği balıklara vatandaşlar ilgi gösterdi. İki kardeş, daha sonra balıkları, İzmir'deki bir restorana 5 bin liradan sattı.

Mustafa Topçu, kendileri için bereketli geçen avda yakaladıkları 3 kılıç balığının, ekonomik anlamda yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

Hüseyin Topçu da ilk kez ağlarına böylesi büyük balıklar takıldığını belirterek, "Bu büyüklükteki kılıç balıkları her zaman yakalanmıyor. Bu tür balıklara genelde İzmir ve çevresindeki ilçelerin açıklarında rastlanıyor. Bu balıkların oldukça büyük ve vatandaşlar tarafından epey ilgi gördü." dedi.