29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Ağrı'da tezhip sanatının incelikleri anlatıldı

Ağrı'da tezhip sanatının incelikleri anlatıldı - Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir: - "Biz papağanlaşmadan, batılılaşmadan, kendi özümüze uygun değerleri, yerli ve milli sanatlarımızı gelecek nesillerimize aktarmalıyız"AĞRI (AA) - Merkezi Ankara'da bulunan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği'nin (KSMD) mayıs ayı "Kültür Sanat Buluşmaları" etkinliği Ağrı'da gerçekleştirildi.

11.05.2018 - 17:03

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği tarafından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, tezhip sanatçısı Doç. Dr. Münevver Üçer, tezhip sanatıyla ilgili konuşma yaptı.

Sunumlarla tezhip sanatının incelikleri ve önemine değinen Üçer, davetlilerin sanatla ilgili merak ettiği soruları cevapladı.

Öğrencilere bazı eserleri gösteren Üçer, tezhip sanatının, Türkiye'nin önemli geleneksel sanatlarından biri olduğunu ifade etti.


-"Papağanlaşmayacağız, batılılaşmayacağız"

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programla yerli ve milli sanatları ön palana çıkarma ve gelecek nesillere doğru anlatabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gökdemir, "Dernek olarak biz her zaman şunu söylüyoruz; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, papağanlaşmayacağız, Sayın Kültür Bakanımız Numan Kurtulmuş'un ifade ettiği gibi batılılaşmayacağız, batıya özenmeyeceğiz. Biz her gittiğimiz ilde bunu vurguluyoruz. Biz papağanlaşmadan, batılılaşmadan, kendi özümüze uygun değerleri, yerli ve milli sanatlarımızı gelecek nesillerimize aktarmalıyız." diye konuştu.

Gökdemir, buluşma programları kapsamında, 2017 yılında İstanbul, Ankara, Mardin ve Eskişehir'de, 2018'de ise Kastamonu, Bursa, Samsun'a gittiklerini, bugün de Ağrı'da olduklarını aktardı.