29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Aile, Toplum ve Devlet Sempozyumu"

"Aile, Toplum ve Devlet Sempozyumu" - Başbakanlık Başmüşaviri Subaşı: - "Fetullah Gülen’in takipçileri internet mi kullandı? Sosyal medya mı kullandı? Nasıl çaldılar çocuklarımızı? Hangi zaaflarımızı, hangi beklentilerimizi kullanarak hepimizin evini darmadağın etti? Buna da bakmak lazım" BOLU (AA) - Başbakanlık Başmüşaviri Dr.

14.10.2017 - 21:04
Necdet Subaşı, "Fetullah Gülen’in takipçileri internet mi kullandı? Sosyal medya mı kullandı? Nasıl çaldılar çocuklarımızı? Hangi zaaflarımızı, hangi beklentilerimizi kullanarak hepimizin evini darmadağın etti? Buna da bakmak lazım." dedi.

Bolu Abant'ta Uluslararası Vuslat Platformu ve Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "Aile, Toplum ve Devlet Sempozyumu"nda konuşan Subaşı, sosyal medya ve internet bağımlılığının gündemi en fazla meşgul eden konulardan olduğunu anımsatarak, bu durumun 2000'li yılların başında çok farklı olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 2000'li yılların başlarında sosyal medya ve sosyal medyanın aile üzerindeki etkisi üzerine çalışmalar olmadığını anlatan Subaşı, şöyle konuştu:

"Nasıl oluyor da ben seninle sağlayamadığım sıcaklığı internette başka biri ile sağlıyorum. Sen çünkü başkasını kurtarıyorsun. Eve gelmiyorsun. Senin evin yok. Evin yolunu bilmiyorsun. Evin yolunu bildiğin zaman beni tatmin edecek, beni karşılayacak, benim duygu dünyamı besleyecek bir dilin yok. Aramızdaki ilişkiler protokol. Mahkeme kayıtlarına bakıyorsunuz insanlar birbirlerinden nefret ediyor. Etrafımızda oldukça sıcak, büyük aşklarla gerçekleştirilmiş evlilikler 30 yıl sonra 40 yıl sonra nasıl çöküyor. Burada aldatma dediğimiz şeyin, ilişki yetersizliği dediğimiz şeyin, duygusal kopma dediğimiz şeyin hiçbir alakası yok. Orada evi terk etmiş, eve hiçbir yatırım yapmamış aktörlerin hiç mi suçu yok. Bana öyle geliyor ki, biz gerçekten evi terk ettik ve sosyal medya tam da bu yalnızlaştığımız ortamda kendimizi kaybettiğimiz bir süreçte bize yeni bir alan açtı. Ama bize iyi geldi. Bunu da kabul etmek lazım."

Konuşmasının sonunda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) insan avlama ve kandırma yöntemlerine de değinen Subaşı, "Fetullah Gülen’in takipçileri internet mi kullandı. Sosyal medya mı kullandı. Nasıl çaldılar çocuklarımızı. Hangi zaaflarımızı hangi beklentilerimizi kullanarak hepimizin evini darma dağan etti. Buna da bakmak lazım." dedi.

Sempozyumun akşam oturumu değerlendirme konuşması ile sona erdi.