18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Şahin: "(Roman vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik eylem planı) Bu çalışma yalnızca Romanlar değil, diğer dezavantajlı kişiler için de uygulanacak"ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Roman vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik eylem planıyla ilgili, "Bu çalışma yalnızca Romanlar değil, diğer dezavantajlı kişiler için de uygulanacak.

24.02.2017 - 19:14
" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Roman vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda, Müsteşar Şahin Başkanlığında Bakanlıkta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi İzleme Değerlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantıda, Roman vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla hazırlanan "Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2016-2021) ve I. Aşama Eylem Planı (2016-2018)" ele alındı.

Müsteşar Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak en temel görevlerinin dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm topluma yönelik sosyal riskleri önleyici sosyal politikalar geliştirmek, uygulamak ve izlemek olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplumu, hizmetlerinin temel ilkesi olarak gördüklerini ifade eden Şahin, 14 Mart 2010'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı "Roman Açılımı" ile Roman vatandaşların sorunlarının çözülmesi için büyük bir adım atıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın projeye büyük katkı verdiğini ifade eden Şahin, "Bu çalışma, yalnızca Romanlar değil, diğer dezavantajlı kişiler için de uygulanacak" ifadesini kullandı.

Proje ile saha araştırması yapılacağını, ayrımcılıkla mücadele alanında farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirten Şahin, Romanların sağlık sisteminden daha kolay yararlanmaları, okul öncesi ve ilköğretim düzeyindeki Roman çocukların başarısının artırılmasına yönelik çalışmaların da yapılacağını kaydetti.

Başbakanlık Başmüşaviri Necdet Subaşı'nın da katıldığı toplantıda ayrıca Romanların eğitim, istihdam, barınma, sağlık, sosyal hizmet ve sosyal yardımları başlıklarındaki çözüm önerileri tartışıldı.

Şahin’in başkanlığını yaptığı toplantıda, Avrupa Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik bakanlıkları ile ilgili kurum ve kuruluşların üst düzey bürokratları katıldı.