23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

AK Parti Çankırı İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi

AK Parti Çankırı İl Kadın Kolları 5.

17.02.2018 - 18:18
Olağan Kongresi

- AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam: - "Sadece kendi siyasetimizi değil, kadınların siyasetteki yerini, konumunu artırmak için çok ciddi çaba gösteriyoruz"

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Bizler Genel Merkez Kadın Kolları olarak sadece kendi siyasetimizi değil, kadınların siyasetteki yerini, konumunu artırmak için çok ciddi çaba gösteriyoruz." dedi.

Çam, Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Çankırı İl Kadın Kolları 5. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, kadın kollarının daha büyük başarılara imza atmak için sürekli yeniden yapılandığını, birlik ve beraberliklerinin perçinlendiğini söyledi.

AK Parti'nin başarısında kadın kollarının çok büyük emeği olduğuna işaret eden Çam, "Bu başarıda ve kazanmamızda iki önemli gücümüzün olduğunu ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanımız kadınları siyasetin öznesi olarak görüyor. 'Eğer kadınların sorunlarını çözmezsek dünyanın sorunlarını çözemeyiz' diyen bir genel başkana sahibiz. Bu yolda 4,5 milyon kadın üyesiyle nitelik ve nicelik bakımından dünyada bir numaradır. Dolayısıyla sesimizin gür çıktığı bir partide itibarlı ve temiz siyaset yapıyoruz." diye konuştu.

CHP'li kadın siyasetçilere tepki gösteren Çam, şöyle konuştu:

"Bizler Genel Merkez Kadın Kolları olarak sadece kendi siyasetimizi değil, kadınların siyasetteki yerini, konumunu artırmak için çok ciddi çaba gösteriyoruz. Diğer siyasi partilerin kadın temsilcilerini de yakından takip ediyoruz. Üç hafta önce anamuhalefet partisinin İstanbul İl Başkanlığına bir kadın getirildi. Geçen hafta yaptıkları kurultayda Parti Meclisi'ne pek çok kadın girdi ama biz milli ve manevi değerlerimizi önemseyen bir kadın kollarıyız. Anamuhalefet partisinde ise siyaset yapan kadınların bugün YPG gibi bir terör örgütüne terör örgütü diyememeleri, diğer taraftan 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli' diyen Mehmet Akif Ersoy'un yüreklerimize hitap eden bu sözüne, 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ise de benim yurdumun üstünde inlemesin' diyen, çirkin siyaset yapan kadınları reddediyoruz ve yakından takip ediyoruz."

Kongreye AK Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ile partililer katıldı.