29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

AK Parti MKYK Üyesi Sancak:

AK Parti MKYK Üyesi Sancak: - "Eski sistem mensupları şimdi büyük oyun ve tezgahlarıyla, yok adalet yürüyüşleri düzenleyerek, sahte mağduriyetler tezgahlayarak sokaklarımızda dün tüneller ve hendekler kazarak, milleti uğrattıkları büyük yıkıma şimdi mağduriyet süsü veriyorlar"SİİRT (AA) - AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Ethem Sancak, "Eski sistem mensupları şimdi büyük oyun ve tezgahlarıyla, yok adalet yürüyüşleri düzenleyerek, sahte mağduriyetler tezgahlayarak sokaklarımızda dün tüneller ve hendekler kazarak, milleti uğrattıkları büyük yıkıma şimdi mağduriyet süsü veriyorlar.

6.08.2017 - 20:44
" dedi.

Sancak, AK Parti Veysel Karani Belde Teşkilatı 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti kongrelerinin kimin, kimin koltuğuna oturacağı, kimin ayağının kaydırılacağı yer olmadığını belirterek, "Bizim kongrelerimiz aynı zamanda birbirimizden bir şeyler öğrendiğimiz kongrelerdir." ifadesini kullandı.

Sancak, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tartışmalarının sürdüğüne işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi işlemeye başlansın mı, yoksa lağvedelim mi? Millet buna karar verecek. Bunu 'lağvedelim' diyenler var. Eski sistem mensupları şimdi büyük oyun ve tezgahlarıyla, yok adalet yürüyüşleri düzenleyerek, sahte mağduriyetler tezgahlayarak sokaklarımızda dün tüneller ve hendekler kazarak, milleti uğrattıkları büyük yıkıma şimdi mağduriyet süsü veriyorlar. Bir taraftan bu tezgahları yapıyorlar. Diğer taraftan bin yıllık Kürt tarihinde, Kürtlere olmadık en büyük hakareti yaparak, Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelere Amerikan bayrakları çekiyorlar ve bu tezgahlarla eskiyi geri getirmeye çalışıyorlar."

Bütün çabaların beyhude olduğunu aktaran Sancak, bu yüzden AK Parti kongrelerinin önemine değindi.

Hangi siyasal kimliği taşırlarsa taşısınlar bütün kesimleri ikna ederek, onlarla hemhal olacaklarını ifade eden Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kavga, gönül kazanılarak kazanılacak bir kavgadır. Bu kavga kılıçla, topla, tüfekle, havan topuyla kazanılmaz. Bu kavga gönül kazanılarak kazanılacaktır. Gönüllerini kazanacağız. Bugün gönlü bizden kardeşlerimize, soydaşlarımıza, milletimizin temiz insanlarına gerçeği anlatarak, Kürtün hiçbir zaman 10 bin kilometre ötede gelmiş Coni'nin bayrağı altında savaşmayacağını anlatacağız. Bunu yapanın Kürtlükle ilgisinin olmadığını anlatacağız. Kulaklarını onlara tıkamalarını ve kendilerinin bu vatanın ortak kurucu halkı, bu devletin ortak sahibi olduğunu anlatacağız, göstereceğiz. El ele vereceğiz, hendeklerle yıkılmış bu vatanımızı yeniden inşa edeceğiz."

Konuşmaların ardında tek liste ile seçime gidilen kongrede, belde başkanlığına Bedri Görgün getirildi.

Kongreye, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Sancak ve beraberindekiler, kongrenin ardından Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey’i makamında ziyaret etti.