28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

AK Parti'nin Artvin mitingi

AK Parti'nin Artvin mitingi - Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1) - "Biz üzerimize düşen görevi bitirdik.

15.03.2017 - 17:33
Şimdi söz sizin, karar sizin. Son sözü söyleyecek sizsiniz. Mühür elinizde. İnşallah 16 Nisan'da sandığa gidiyoruz, Türkiye için mührü beyaz alana, 'Evet'e basıyoruz" - "Kılıçdaroğlu diyor ki '21 yaşında milletvekili olur mu canım?' Nasıl İstanbul fethediliyor da milletvekilliğini 18 yaşındaki gençlerimize çok görüyorsun? O beğenmediğin gençler Çanakkale'de yedi düvele 'Dur' dediler"

ARTVİN (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Üzerimize düşen görevi bitirdik. Şimdi söz sizin, karar sizin. Son sözü söyleyecek sizsiniz. Mühür elinizde. İnşallah 16 Nisan'da sandığa gidiyoruz, Türkiye için mührü beyaz alana, 'Evet'e basıyoruz." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Konuşmasına Artvinlileri selamlayarak başlayan Yıldırım, milletin refahını, huzurunu artıracak değişimin arifesinde olunduğunu belirterek 16 Nisan'ın, bu büyük reformun noktalanacağı tarih olduğunu söyledi. Yıldırım, "Biz siyasetçiler olarak, AK Parti, MHP olarak Mecliste bu değişikliği yaptık. Üzerimize düşen görevi bitirdik. Şimdi söz sizin, karar sizin. Son sözü söyleyecek sizsiniz. Mühür elinizde. İnşallah 16 Nisan'da sandığa gidiyoruz, Türkiye için mührü beyaz alana, 'Evet'e basıyoruz." ifadelerini kullandı.

Artvin'in her zaman değişimden yana olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ilk çok partili siyaset 1950'de, merhum Adnan Menderes ile başladı. O günden bu güne tam 67 yıl geçti. Peki 67 yılda acaba Türkiye'de ne olmuş, başka memleketlerde ne olmuş bir bakalım. İngiltere'de 67 yılda sadece 15 hükümet kurulmuş. Almanya'da 24, Amerika'da 17, Fransa'da 11 hükümet kurulmuş. Türkiye'de ne olmuş? 48 hükümet, üç katı. Bu ne anlama geliyor? Bu, Amerika'da her beş, İngiltere'de 4,5 senede bir hükümet kuruluyor. Türkiye'ye gelince sadece 17 ayda bir hükümet kuruluyor. 17 ayda kurulan bir hükümetle ne yapabilirsiniz? Ancak tebrikleri kabul eder, brifingleri alırsınız, ondan sonra da valizinizi toplarsınız. Hizmet nerede, yollar nerede, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, hızlı tren, barajlar nerede? Böyle bir ortamda büyüme olmuyor. Çünkü istikrar yok, ekonomi büyümüyor, refah artmıyor. Sorunlarımız torunlara havale edilmeye devam ediyor."

AK Parti'nin, milletin verdiği yetkiyle 14 yıldır Türkiye'yi yönettiğini hatırlatan Yıldırım, bu süre içinde "bir Türkiye'nin yanında üç Türkiye" daha koyduklarına dikkat çekti.

AK Parti döneminde gerçekleştirilen yatırımları anlatan Yıldırım, "Biz Fatih'in torunlarıyız. Fatih, 21 yaşında İstanbul'u fethederken gemileri karadan Haliç'e indirdi. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve biz trenleri, arabaları denizin altından geçirdik. Size, bize de yakışan bu olur." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin sözlerini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu diyor ki '21 yaşında milletvekili olur mu canım?' Nasıl İstanbul fethediliyor da milletvekilliğini 21 yaşındaki, 24 yaşındaki, 18 yaşındaki gençlerimize çok görüyorsun. O beğenmediğin gençler, Çanakkale'de yedi düvele 'Dur' dediler. 15 Temmuz'da göğüslerini siper ettiler, 36 gencimiz şehadet şerbetini içti. Bu gençler, Türkiye'nin geleceği. Sen ister milletvekilliğini layık gör, ister görme. Türkiye'yi, bu güzel vatanı emanet edeceğimiz gençlere biz sonuna kadar güveniyoruz."

(Sürecek)