24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

AK Parti'nin Tunceli mitingi

AK Parti'nin Tunceli mitingi - Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Son dönemde terörle mücadele konusunda atılan adımlar, gerçekleşen hamleler sayesinde inşallah bu yöre, Tunceli başta olmak üzere terörden arındırılacak, insanlarımız işinde, gücünde ve ekmeğinde olacak" - AK Parti Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Ataş: - "15 Temmuz günü Cumhurbaşkanımızın canına kastedenler, ülkenin kalkınmasını, gelişmesini istemeyenlerdir.

23.03.2017 - 13:50
Buna nasıl milletimiz müsaade etmediyse, bundan sonrada bu çetelere milletimiz asla müsaade etmeyecek ve Türkiye'yi en güzel şekilde geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olacaktır"

TUNCELİ (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Son dönemde terörle mücadele konusunda atılan adımlar, gerçekleşen hamleler sayesinde inşallah bu yöre, Tunceli başta olmak üzere terörden arındırılacak, insanlarımız işinde, gücünde ve ekmeğinde olacak." dedi.

Avcı, Başbakan Binali Yıldırım'ın kent merkezindeki Tunceli-Elazığ karayolu üzerinde düzenlenen mitingi öncesi vatandaşlara hitap etti.

Avcı, burada yaptığı konuşmada, Tunceli halkının artık terör belasından 'illallah' ettiğini söyledi.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirten Avcı, şunları ifade etti:

"Son dönemde terörle mücadele konusunda atılan adımlar, gerçekleşen hamleler sayesinde inşallah bu yöre, Tunceli başta olmak üzere terörden arındırılacak, insanlarımız işinde, gücünde ve ekmeğinde olacak. Tunceli bizim yüzlerce yıllık kardeşliğimizin sembol şehirlerinden biri. Burada değişik inanç guruplarından, Alevi geleneğinden gelen kardeşlerimizin inançlarını, geleneklerini, göreneklerini, geleneğini usulüne uygun bir şekilde yaşamaları için hükümet olarak 10 yıldan beri bir çok düzenleme yapıldı."

21 Mart'ta Alevi ve Bektaşi ocaklarından gelenlerle büyük bir nevruz ceminin düzenlendiğini hatırlatan Avcı, Tunceli'nin eğitimde ve kültürde son dönemde büyük başarılar elde ettiğini anlattı.

Kentin eğitimine katkıda bulunan öğretmenlere teşekkür eden Avcı, "Tunceli il olarak eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde sonuç aldı. Eğitimde başarılı bir kentimiz. Bunda da Tunceli'de görev yapan değerli öğretmen kardeşlerimin, büyük rolü var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Her şeyin başı önce güvenliğin, istikrarın sağlanması, terörün sağlığa, ulaşıma, eğitime verdiği zararın giderilmesidir. Sağlıkta, ulaşımda ciddi çalışmalar var. Hayatın hemen hemen her alanında Tunceliyi dünyayla bütünleştirmek için gösterilen her türlü gayret gösteriliyor. Sizinde katkılarınızla bu gayretler daha iyi noktalara taşınacak." diye konuştu.

Bakan Avcı, yöredeki gençlerin istihdam edilerek iş güç sahibinin olmasının çok önemli olduğuna işaret etti.

İlin son yıllarda terör nedeniyle çok göç verdiğini aktaran Avcı, şunları kaydetti:

"Amma istikrar ve refah artışıyla yapılmakta olan ve yapılacak bu yatırımlarla dışarıya değil, Tuncelili, Dersimli gençler burada iş güç sahibi olacaklar, burada yuvalarını kuracaklar. İnşallah 16 Nisan'da sizin de evetlerinizle memleketimiz çok daha etkili bir yönetime kavuşmuş olacak. İnşallah 16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin de Tunceli'nin de ihtiyaçları bürokratik engellere takılmadan neticesine ulaşacaktır. İnşallah 17 Nisan'da yeni bir dönemin başlangıcını birlikte açmış olacağız."

AK Parti Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise Tunceli halkının AK Parti iktidarları dönemindeki hizmet farkını açıkça gördüğünü belirtti.

Tüm Türkiye'ye hizmet etmeyi şiar edindiklerine işaret eden Ataş, şunları ifade etti:

"Siyasi görüşü ne olmuş, hiçbirini ayırt etmeden hizmet etmeyi şiar edinmişiz. Bu ülkenin her rengi, her ırkı her düşüncesiyle biz bir bütünüz. Siyasi inanç farklılıklarımız olabilir ama hepimiz Allah'ın yarattığı en şerefli mahluklarız. Toplumumuza bu anlayışla hizmet etmeye çalışıyoruz. AK Parti döneminde Türkiye'yi her alanda değiştirmiş, dönüştürmüş sağlıktan, ulaşıma her alanda ülkemize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. 17 Nisan'da 'evet' oylarıyla Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."

Ataş, 15 Temmuz'da hain FETÖ çetesinin Türkiye'nin geleceğine kastettiğini anımsatarak, "15 Temmuz günü Cumhurbaşkanımızın canına kastedenler, ülkenin kalkınmasını, gelişmesini istemeyenlerdir. Buna nasıl milletimiz müsaade etmediyse, bundan sonrada bu çetelere milletimiz asla müsaade etmeyecek ve Türkiye'yi en güzel şekilde geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olacaktır." dedi.