20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Akdeniz'de ihtiyaç sahiplerinin evleri yenileniyor

Akdeniz'de ihtiyaç sahiplerinin evleri yenileniyor - KHK kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'deki Akdeniz Belediyesi, evleri yıkılmak üzere olan 3 ailenin evinde tadilat çalışması yaptı MERSİN (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi, 3 ailenin yıkılmak üzere olan evlerini tamamen yeniledi.

16.10.2017 - 14:01

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yardım için kendilerine başvuran Yeşilçimen, Barış ve Çay mahallelerinde yaşayan üç ailenin konutlarını inceledi.

Evlerin, maddi imkansızlık, bakımsızlık ve yağmur suları gibi nedenlerden zarar gördüğü için yıkılmak üzere olduğunu tespit eden ekipler, yenileme çalışması başlattı.

Bu kapsamda, tadilat işleri yapılan evlerin duvarları ve çatıları yenilenip güçlendirirken, evlerin sıvası ve boyası yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akdeniz Belediye Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, sosyal belediyecilik ilkesiyle insan ve vatandaş odaklı hizmet verdikleri belirterek, "Belediyemize başvurup evlerinde tadilat isteyen vatandaşlarımızın talebi en kısa sürede incelenip değerlendirilmektedir. Ardından da belirlenen program kapsamında fen işleri ekiplerimiz bu evlerde yenileme işlemi gerçekleştirmektedir. Önceliğimiz insandır. Bu nedenle birincil görevimiz, zor günlerinde vatandaşımızın yanında olmaktır." ifadesini kullandı.