25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Aksaray'da deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Aksaray'da deprem tatbikatı gerçeği aratmadı AKSARAY (AA) - Aksaray'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve itfaiyenin yaptığı, deprem sonucu meydana gelen enkazdan kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

7.03.2017 - 16:16

Senaryo gereği 6 büyüklüğündeki deprem sonrası Paşacık Mahallesi'nde yıkılan binada, 2 kişi ve bir köpeğin enkaz altında olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti.

Çağrı merkezi tarafından yönlendirilen 45 kişilik AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri, enkaz altındakileri kurtarmak için çalışma başlattı.

Enkaz altından çıkarılan yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından ambulansa alındı. Yaralı kurtarılan köpek de veterinerler tarafından muayene edildi.

Deprem anında çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürülürken, gerçeğini aratmayan tatbikat çevredeki öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Tatbikatta ayrıca itfaiyeye ait drone da kullanıldı.

İl AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatbikatın "Deprem Haftası" dolayısıyla yapıldığını söyledi.

Tatbikat senaryosunu anlatan Türkmen, "Bina altında yaralı 2 kişi ve bir köpek olduğuna dair ihbar aldık. Çağrı merkezi buraya bizi sevk etti. Ekiplerimiz hızlı şekilde buraya geldi. Enkaz altında kalan 2 vatandaşımızla köpeği canlı şekilde çıkarttık. AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleriyle koordineli çalıştık." diye konuştu.