18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Aksaray'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni

Aksaray'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni - AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz: - "PKK'sı, PYD'si, YPG'si, adı ne olursa olsun, bunlara kimler destek verirse versin bilinmeli ki hezimete uğrayacaklardır.

2.02.2018 - 17:42
İnşallah orada oluşturulmaya çalışılan terör koridoru ve birileri tarafından oluşturulmaya çalışılan devletçiklere asla müsaade etmeyeceğiz"

AKSARAY (AA) - Aksaray'da 5 şehit ailesi ile 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında gazi olan Veyis Gümüşsoy'a, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Aksaray Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Konferans Salonu'ndaki törende, millet olarak milli duyguların çok yüksek olduğu dönemlerden geçildiğini söyledi.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu dile getiren İnceöz, yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele edildiğini, bu uğurda bir çok şehit verildiğini anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın yürütüldüğünü ifade eden İnceöz, şöyle konuştu:

"Afrin'de bir operasyon gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 40 yıldır terörle mücadelemizi sadece silahlı örgütlere karşı değil, aynı zamanda pek çok konuda teröre sözlü destek verenlere karşı da sürdürdüğümüz bir dönemdeyiz. Bugün adı akademisyen, sivil toplum örgütü başkanı olsun, kim olursa olsun terörle mücadeleye gem vuracak herhangi bir söze tahammül edecek bir dönemde olmadığımızı belirtmek istiyoruz. Onun için de topyekun bir mücadeledeyiz. Oradaki kahraman askerlerimize dualar ediyoruz. Allah ordumuzu muzaffer kılsın. PKK'sı, PYD'si, YPG'si, adı ne olursa olsun, bunlara kimler destek verirse versin bilinmeli ki hezimete uğrayacaklardır. İnşallah orada oluşturulmaya çalışılan terör koridoru ve birileri tarafından oluşturulmaya çalışılan devletçiklere asla müsaade etmeyeceğiz. Sınırlarımızı ve güvenliğimizi korumak için de 80 milyonun her bir ferdinin de kahraman Mehmetçiğimize destek olmak için Afrin'e gitmeye hazır olduğunu görüyor ve millet şuuru ile vatan uğruna şehit olmaya hazır olan aziz milletimizle iftihar ediyor, gurur duyuyoruz"

- "Her zaman yanınızda olmaya gayret gösteriyoruz"

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise Türk milletinin tarihinin zafer ve kahramanlıkla dolu olduğuna işaret ederek, "Bugün takdim edeceğimiz devlet övünç madalyası Türk milletinin size karşı olan vefa borcunun sembolik karşılığı ve çocuklarınıza, torunlarınıza büyük gururla bırakacağınız bir miras olacak. İnancımız gereği aziz şehitlerimizin büyük bir mertebeye ulaştıklarını biliyoruz. Acınızı paylaşmak için devlet ve millet olarak her zaman yanınızda olmaya gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehit aileleri ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vücuduna isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan Veyis Gümüşsoy'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Törene, Aksaray Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Yarbay Fuat Anık, Aile, Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, şehit aileleri ve yakınları katıldı.