28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Aksaray'da yöresel yemekler yarıştı

Aksaray'da yöresel yemekler yarıştı - Yöresel yemek kültürünün tanıtımı amacıyla düzenlenen 4.

17.04.2018 - 16:42
Aksaray Yöresel Yemek Yarışması'na, 41 yarışmacı 60 yemek ve tatlı çeşidi ile katıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray'da yöresel yemek kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen 4. Aksaray Yöresel Yemek Yarışması'nda 41 yarışmacı, 60 farklı yemek ve tatlı ile hünerlerini sergiledi.

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Aksaray Kültür Evi bahçesinde gerçekleştirilen yarışmada, yöreye özgü 39 yemek ve 21 tatlı, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, yaptığı konuşmada, Aksaray'ın kültürel değerlerine dikkati çekmek için bu tür etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Medeniyetlerin kültüründe yemeklerin önemli bir yer tuttuğunu belirten Doğan, "Turizm Haftası kapsamında ilimize özgü yemekleri ortaya çıkarmak adına bu yarışmayı düzenledik. Yarışmacılarımız çok güzel yemekler hazırlamışlar. Bu tür etkinliklerle yöresel yemeklerimizi yaşatmak istiyoruz." diye konuştu.

Jüri üyeleri, iki kategoride gerçekleştirilen yarışmada, lezzet ve sunum, ad ve tarifine uygunluk ile renk ve koku konularında yemekleri değerlendirdi. Yarışmada "tavuk dolması" yemeğiyle Hatice Dilek, tatlı kategorisinde ise "Sarığı Burma" ile Neslihan Talay birinci oldu.

Yarışmanın birincilerine tam, ikincilerine yarım, üçüncülerine ise çeyrek altın hediye edildi, tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.