28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Akülü sandalye hayali 26 yıl sonra gerçek oldu

Akülü sandalye hayali 26 yıl sonra gerçek oldu - Artvin'de 1992 yılında geçirdiği kaza sonucu belden aşağısı felç olan Nihat Bakır, Vali Ömer Doğanay'ın talimatıyla akülü sandalyesine kavuştu - 52 yaşındaki Bakır: "Akülü sandalye ile sağlıklı günlerimdeki gibi yaylada, meralarda otlayan çok sevdiğim hayvanları göreceğim.

6.04.2018 - 11:48
Gökyüzünü, oyun oynayan çocukları göreceğim ve temiz havayı teneffüs edeceğim"

ARTVİN (AA) - Artvin'de yaklaşık 26 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 52 yaşındaki Nihat Bakır'ın akülü sandalye hayali gerçek oldu.

Merkeze bağlı Alabalık köyünde çobanlık yapan Nihat Bakır, 1992 yılında hayvanlarına su yalağı yapmak için ormandan kestiği ağacın üzerine devrilmesi sonucu yaralandı. Belden aşağısı felç olan ve yatağa bağımlı hale gelen Bakır, Çamlık Mahallesi'nde ailesiyle yaşamaya başladı.

Bir süre önce muayene için gittiği Artvin Devlet Hastanesi'nde Dere Mahallesi Muhtarı Hasan Kalaycı ile tanışan Bakır, akülü sandalye talebinde bulundu.

Bunun üzerine Kalaycı, Bakır'ın talebini Vali Doğanay'a bildirdi. Vali Doğanay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İsmail Hakkı Yaşar'a, akülü sandalyenin Bakır'ın evine ulaştırılması talimatını verdi.

Yaşar ile muhtar Kalaycı, Bakır'ın evine giderek akülü sandalyeyi teslim etti.

Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük hayalini gerçekleştiren Vali Doğanay ile muhtar Kalaycı'ya teşekkür etti.

Kaza sonucu belinin kırıldığını, bir daha yürüyemeyeceğini doktorların ve ailesinin bildiğini ancak üzülmemesi için kendisine yaklaşık 7 yıl sonra söylediklerini anlatan Bakır, şöyle devam etti:

"Bir gün iyileşip arkadaşlarımla tekrar çobanlık yapma hayaliyle yıllarca yaşadım. Olmadı, iyileşemedim, yatağa bağlandım. Buna da şükürler olsun, nefes alıyorum. Ağrılarım azaldı, her şeye rağmen hayata küsmedim. Kader dedim. Kazanın ardından annemle babam bana çocuk gibi baktı. Babamı yaklaşık 15 sene önce kaybettim. Bugüne kadar babam ve annem benim sağlığımla çok yakından ilgilendi. Üç ay önce de çok sevdiğim annem kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ailemin ölümünden sonra bana kız kardeşlerim ve eniştelerim bakıyor. Her şeyimle yakından ilgileniyorlar."


- "Şükürler olsun artık evimden dışarı çıkabileceğim"

Vali Doğanay'ın kendisine hediye ettiği akülü sandalye ile yaklaşık 26 yıldır kurduğu evden dışarı çıkma hayalini gerçekleştireceğini ifade eden Bakır, şunları söyledi:

"Rahatsızlığımdan dolayı 26 yıldır evimden dışarı çıkamıyordum. Sadece odamın balkonundaki pencerenin önünden yıllarca dışarıyı izleyebildim. Şükürler olsun artık evimden dışarı çıkabileceğim. Akülü sandalye ile sağlıklı günlerimdeki gibi yaylada, meralarda otlayan çok sevdiğim hayvanları göreceğim. Gökyüzünü, oyun oynayan çocukları göreceğim ve temiz havayı teneffüs edeceğim. Çok mutlu oldum. Allah valimizden, devletimizden ve hükümetimizden razı olsun."