29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Akvaryumun yeni misafirlerine ilgi

Akvaryumun yeni misafirlerine ilgi - Antalya'da, yeni getirilen kaplan kum köpek balıklarının da bulunduğu akvaryuma, Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaretçiler ilgi gösterdiANTALYA (AA) - Dünyanın en tehlikeli balıkları arasında yer alan kaplan kum köpek balıklarının da bulunduğu Antalya'daki akvaryumda bayram yoğunluğu yaşanıyor.

20.08.2018 - 15:43

Kentte 285 türde 14 bin balığın bulunduğu akvaryum ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. 15 bin metrekare kapalı alanda kurulan ve 5 milyon litrelik ana tanka sahip Antalya Akvaryum'da, 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrekarelik genişliğiyle dünyanın en büyük su altı tüneli yer alıyor.

Toplam 145 adet mustelus köpek balığı cinsinin bulunduğu akvaryuma, dünyanın en tehlikeli köpek balıkları arasında bulunan sand tiger shark (kum kaplan köpekbalığı) cinsi iki balık da Hollanda'dan tırla getirildi.

Özel izinle tutularak getirilen ve dişleriyle dikkati çeken balığa, ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Çocuklar, aileleriyle köpek balıklarının fotoğrafını çekiyor.

Antalya Akvaryum Yaşam Destek Ünitesi Müdürü Erkan Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, canlı bireyleri temin edebilmek için altı ay önce bir planlama yaparak, Hollanda'dan iki yeni köpek balığı getirdiklerini söyledi.

Balıkların Antalya'daki 12 saatlik adaptasyon sürecinin ardından ana tanka konulduğunu aktaran Çağlar, şunları kaydetti:

"Besin zincirinde olmayan bir tür olduğu için diğer balıklara zarar vermiyor. Hiç aç kalmıyor. Ana tankımızda 145 adet mustelus köpek balığı cinsi vardı. Güney Afrika sahillerinde yaşayan kum kaplan köpekbalığını da akvaryuma getirdik."

Söz konusu köpek balıklarının dişleriyle ön plana çıktığını ifade eden Çağlar, sadece onları için bile akvaryuma ziyaretçilerin geldiğini bildirdi.

Çağlar, 1,45 metre boyundaki iki köpek balığının birinin 30, diğerinin 45 kilogram olduğunu, doğada 400 kiloya kadar büyüdüğünü hatırlatarak, balıkların yengeç, kalamar ve pulsuz balıklarla beslediklerini anlattı.

Kurban Bayramı tatili için İzmir'den gelen Buket Kıran da oğlunun köpek balıklarını çok sevdiğini, onun için akvaryuma geldiklerini aktardı.