29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Alanya'daki organize suç örgütü operasyonu

Alanya'daki organize suç örgütü operasyonu - Gözaltına alınan ve işlemleri tamamlanan 13 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuklandıANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 13 kişi, işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

20.07.2017 - 22:53

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Akseki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ekiplerince, Alanya ve Siverek ilçelerinde eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlıların, polis merkezindeki işlemeleri tamamlandı.

İlk etapta 12 kişinin gözaltına alındığı operasyonda biri kadın 13 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinden sonra nöbetçi Alanya Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen M.B.A, K.K, Ş.N, F. N, H.İ.C, E.Y, M.N, R.N, C.U, U.A, Ş.B., K.T. ve Ç.T, "silahlı suç örgütü kurmak', "silahlı suç örgütünü yönetmek" ve "silahlı suç örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında 2 kişinin de arandığı öğrenildi.

- Operasyon 8 gün önce yapıldı

Alanya'da 8 gün önce Alanya ilçesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 12 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ise çok sayıda silah ve mühimmat ile bilgisayar çıktısı dokümanı ele geçirilmişti.