29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Anahtarını kopyalayıp kiraladıkları aracı çaldıkları iddiası

Anahtarını kopyalayıp kiraladıkları aracı çaldıkları iddiası - Adana'da kiraladıkları otomobili anahtarını kopyalayıp teslim ettikten sonra park halindeyken çaldığı öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı ADANA (AA) - Adana'da kiraladıkları otomobili daha sonra kopyaladıkları kontak anahtarıyla çaldığı ileri sürülen 2 şüpheli tutuklandı.

26.09.2018 - 09:21

Alınan bilgiye göre, kiralama şirketine ait otomobil merkez Seyhan ilçesi Hurmalı Mahallesi 34001 Sokak'ta park halindeyken çalındı.

Durumun bildirilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili araştırma başlattı.

Ekip, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden otomobili hakkında daha önce "şasi numarasını değiştirmek" suçundan işlem yapılan Vefa Ç'nin (34) çaldığını belirledi.

Şüphelinin aracın kapısını anahtarla açıp çalıştırdıktan sonra bölgeden uzaklaştığını tespit eden ekip, anahtarın kopyalanmış olabileceğini değerlendirerek aracı kiralayan kişileri incelemeye aldı.

Ekip, yaptığı çalışmayla otomobili üç günlüğüne kiralayıp daha sonra teslim eden Recep S'nin (43), kısa süre önce çalınan araç ile aynı marka, model ve renkte ağır hasarlı bir araç satın aldığını belirledi.

Bunun üzerine şüpheliler Vefa Ç. ve Recep S. evlerine düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ekip, GPS cihazı sökülmüş olan çalıntı otomobili ise bir depoda plakası değiştirilmiş olarak buldu.

Çalınan otomobilin şasi numarasının şüpheli Recep S'nin satın aldığı ağır hasarlı aracın şasi numarasıyla değiştirilmek istendiği iddia edildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bulunan araç ise sahibine teslim edildi.