24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

"Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konferansı

"Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konferansı - TBB Başkanı Feyzioğlu: - "Vazifemiz olan anayasa değişikliğinin nasıl olacağını en yüksek makama, Türk milletine anlatırız dedik, yollara düştük.

16.03.2017 - 14:51
Hiçbir yere aday değiliz"

AMASYA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Vazifemiz olan anayasa değişikliğinin nasıl olacağını en yüksek makama, Türk milletine anlatırız dedik, yollara düştük. Hiçbir yere aday değiliz." dedi.

Feyzioğlu, Amasya Barosu tarafından Gümüşhacıköy ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konulu konferansta, Türkiye'nin 16 Nisan'da çok önemli bir halk oylamasına gideceğini söyledi.

Anayasa değişikliğini millete anlatmak için yollara düştüklerini belirten Feyzioğlu, "Hiçbir siyasi parti ile alıp veremediğimiz yok. Biz hiçbir siyasi partinin ne lehine ne de aleyhine söz söyleriz. 'Bizi milletvekili seçin, cumhurbaşkanı, başbakan, belediye başkanı olalım' diye gelmedik. 'Türkiye'yi Kuvayı Milliye ruhu ile ayağa kaldırmaya var mısınız?' demeye geldik." ifadesini kullandı.

Anayasa değişikliğiyle ilgili tespitlerini anlatmanın boyunlarının borcu olduğunu anlatan Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Vazifemiz olan anayasa değişikliğinin nasıl olacağını en yüksek makama, Türk milletine anlatırız dedik, yollara düştük. Hiçbir yere aday değiliz. Ne bir parti başkanlığına ne de parti içi taraf çekişmesine. Bugün bir partinin içindeki çekişme, Türkiye'nin karşısında olduğu büyük tehlikenin yanında teferruattır. Parti içi çekişmeler ya da partiler arası çekişmeye kalkışmak bizim gözümüzde vatana ihanetle eşdeğerdir. O yüzden biz burada her siyasi kimliği, ideolojiyi, günlük çekişmeyi rafa attık ve huzurunuza sahip olduğumuz en yüce sıfata dayanarak geldik. O yüce sıfat, sizinle ortak sahip olmaktan gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı sıfatıdır."

Feyzioğlu, anayasa değişikliğinin iddia edildiğinin aksine Meclisi güçlendirmediğini öne sürerek, şunları savundu:

"Herkes hızlı giden bir otomobilin sahibi olmayı isteyebilir ama akıllı olan herkes hızlı otomobilinde bir başka özelliğinin de olması gerektiğini çok iyi biliyor. Fren sistemi. Bu anayasa değişikliği Türkiye'nin frenini boşaltmıştır. 17 Nisan'da herkes istediği siyasi partiye gider, oyunu verir ama 16 Nisan'da önümüze konulan soru şu, Türkiye Cumhuriyeti'ni denetimsiz bir kişiye, hiçbir şekilde denetleme imkanı olmayan bir kişiye teslim edecek misiniz? Meclis denetim yetkisini kaybediyor, Meclisin denetim yetkisi elinden alınıyor, Anayasa Mahkemesinin tüm üyelerini başkan atıyor, sizin günlük davalarınıza bakacak her hakimi, savcıyı fiilen başkan atıyor. Buna 'dur' demek için burada toplandık."

MHP'den ihraç edilen Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da konuşmasında anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.