20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı - Geçen yıl Merasim Sokak'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Cumali Akman için Çankırı'daki kabri başında anma töreni düzenlendi - Törene, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargah Komutanı Kıdemli Albay Özçelik de katıldıÇANKIRI (AA) - Ankara'da geçen yılki terör saldırısında 28 yaşında yaşamını yitiren Cumali Akman, Çankırı'daki kabri başında anıldı.

17.02.2017 - 15:23

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargah Komutanı Kıdemli Albay Noyan Özçelik, Akman için Sarıbaba Mezarlığı'ndaki kabrinde düzenlenen anma töreninde, terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin şehit olduğunu söyledi.

Cumali Akman'ın Deniz Kuvvetleri Bakım Komutanlığında çalıştığını belirten Özçelik, "Cumali arkadaşımız 1,5 yıldır bizimle çalışıyordu ama arkadaşları tarafından çok seviliyordu. Her ölüm erken ölümdür ama Cumali aramızdan çok genç yaşta ayrıldı. O yüzden üzüntümüz bir kat daha büyük." dedi.

Hayatın çok hızlı aktığını dile getiren Özçelik, "Her şey çok çabuk değişiyor, her şey çok çabuk tükeniyor, her şey de çok çabuk unutuluyor. Bizlere düşen Cumali gibi sevdiğimiz arkadaşlarımız aramızdan ayrıldığında unutmamak, ailelerine sahip çıkmaktır. Biz Cumali'yi unutmadık, unutturmayacağız. Onun ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi.

Törene Akman'ın eşi Nuray Akman ve yakınları ile Çankırı Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke ile iş arkadaşları da katıldı.

Ankara'da İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta 17 Şubat 2016'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmiş, 60 kişi yaralanmıştı.