29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Antalya DOB'dan "AIDA" operası

Antalya DOB'dan "AIDA" operası ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), "AIDA" operası, gündüz gösterimiyle sanatseverlerle buluşacak.

21.11.2017 - 14:15

Antalya DOB'dan yapılan açıklamaya göre, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 25 Kasım saat 15.00'te sahneye konulacak eserin orkestra yönetmenliğini Alexandru Samoila, sahne yönetmenliğini Kuzman Popov yapıyor.

Dekoru Savaş Camgöz ve Özgür Usta, kostümü Savaş Camgöz ve Gazal Erten, ışığı Mustafa Eski tarafından hazırlanan eserin koro yönetmeni Mahir Seyrek, koreografı ise Armağan Davran'a ait.

Üç perde olarak sahnelenen eserde, "Radames" rolünü Koray Damcıoğlu, "AIDA" Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Feryal Türkoğlu, “Amneris” rolünü Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Stare Çelebi, "Amonasro" rolünü İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Murat Güney, "Ramfis" rolünü Engin Suna, "Il Re" rolünü Emre Aytekin, "Un Messaggero" rolünü Ferdi Uslu ve "Sacerdotessa" rolünü Arzu Aydoğdumu canlandıracak.

- Eserin konusu

Mısır Firavunu, Habeşistan ile savaş halindedir. Mısır ordusunun genç kumandanı Ramades, Habeş kralının kızı genç ve güzel Aida’ya aşıktır ancak onun kimliğini bilmemektedir. Habeş Kralı Amonasro, Teb kentine saldırınca Ramades komutasındaki Mısır ordusu karşı koymaya hazırlanır. Üzüntü içinde olan Aida gibi Firavun'un kızı Amneris de Ramades’e aşıktır, ona zaferle dönmesi çağrısında bulunur.