18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Antalya'da "Carmen" operası sahnelendi

Antalya'da "Carmen" operası sahnelendi - ANTDOB, Fransız besteci Bizet'in ünlü "Carmen" operasını sezonun son temsili olarak sanatseverlerin beğenisine sundu ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları Fransız besteci Georges Bizet'in ünlü "Carmen" operasını sahneledi.

23.02.2017 - 22:30

Haşim İşçan Kültür Merkezinde sahnelenen "Carmen" operası, sezonun son temsili olarak sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Eserde, "Carmen" rolünü Medine Tuganova, "Don Jose" rolünü Koray Damcıoğlu, "Escamillo" rolünü Arda Aktar, "Micaela" rolünü Zişan Damcıoğlu, "Zuniga" rolünü Taner Ölçen, "Morales" rolünü Onur Alpaslan, "Frasquita" rolünü Serap Demirhan Işık, "Mercedes" rolünü Tuğçe Oğuzülgen, "Lillas Pastia" rolünü Selahattin Denizsümüren, "Le Dancairo" rolünü Ümit Tekinay, "Le Remendado" rolünü Engin Yaman canlandırdı.

Sanatçılar program sonunda ayakta alkışlanırken, program yaklaşık 3 saat sürdü.

Librettosu Ludovic Halevy ve Henri Meilhac tarafından yazılan, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Evin Atik tarafından sahneye konulan eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun Carmen adında bir "Çingene" kıza olan aşkı anlatıyor.