19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ardahan merkezli terör operasyonu

Ardahan merkezli terör operasyonu - Terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet gösterdikleri ya da örgüt propagandası yaptıkları iddia edilen 7 kişi yakalandıARDAHAN (AA) - Ardahan merkezli 3 ilde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

18.12.2016 - 02:17

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince, Ardahan'da terör örgütü PKK/KCK yapılanmasına yönelik çalışmalar sonucu, örgüt içerisinde faaliyet gösteren şahısların yakalanması amacıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyon kapsamında Ardahan'da 2, İstanbul'da 6 ve Kocaeli'de de 1 kişi olmak üzere 9 zanlı hakkında örgüt adına faaliyette bulundukları gerekçesiyle yasal işlem başlatıldığı ifade edilen açıklamada, bu kişilerden 6'sının yakalandığı, 3'ünün de arandığı kaydedildi.

Açıklamada, zanlıların kaldıkları adreslerdeki aramalarda ise bir tabanca ve bu silaha ait 67 mermi ile örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca kentteki bir başka çalışmada da "terör örgütü PKK/KCK propagandası yapmak" suçundan aranan 1 kişinin Ardahan'da gözaltına alındığı duyuruldu.