28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Ardahan'daki şüpheli kanatlı hayvan ölümleri

Ardahan'daki şüpheli kanatlı hayvan ölümleri - Kentte bir süre önce bazı kanatlı hayvanların toplu ölümünün ardından görevlilerce toplanıp itlaf edilen kümes hayvanlarının parası besicilere ödenecekARDAHAN (AA) - Ardahan'da, bir süre önce bazı kanatlı hayvanların toplu ölümünün ardından görevlilerce toplanıp itlaf edilen kümes hayvanlarının parasının besicilere ödeneceği bildirildi.

26.09.2017 - 18:13

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turgay Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bir süre önce kaz ve ördek gibi bazı kanatlı hayvanların şüpheli ölümü üzerine besicilere ait çok sayıda kümes hayvanının görevlilerce toplanıp itlaf edildiğini anımsattı.

Söz konusu çalışmasının maliyetinin 3 milyon 288 bin 811 lira olduğunu ifade eden Şişman, itlaf edilen hayvanların karşılığında besicilere paralarının ödeneceğini dile getirdi.

Turgay Şişman, bu tutarların 29 Eylül Cuma günü besicilerin hesabında olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu an besicilere ödenecek ücretin 1 milyon 673 bin 332 liralık kısmının Bakanlık nezdindeki işlemleri tamamlandı. Geri kalan paranın da gerekli işleminin tamamlanmasıyla söz konusu ücretler vatandaşımızın hesabında olacak. Çünkü bizler bu çalışmayı yaparken, vatandaşımızın itlaf edilen kanatlı hayvanı için bir miktar para verileceğini söylemiştik. Bu çerçevede farklı miktarlarda toplam bin 598 kişiye para dağıtımı yapılacak."

İtlaf çalışmasının yararlı olduğuna dikkati çeken Şişman, itlaf sonrası şüpheli kanatlı ölümlerinin kentte bir daha baş göstermediğini, ilaçlama ve itlafta kendilerine yardımcı olan vatandaşlara teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.