19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ardahanlılar Çıldır Gölü'nde serinliyor

Ardahanlılar Çıldır Gölü'nde serinliyor - Denizi bulunmayan Ardahan'da, sıcaktan bunalanlar ve çobanlar Çıldır Gölü, Kura Nehri ve derelerde yüzerek serinlemeye çalışıyor ARDAHAN (AA) - Denizi bulunmayan Ardahan'da, sıcaktan bunalanların ve çobanların Çıldır Gölü, Kura Nehri ve derelerde yüzerek serinlemeye çalışması ilginç görüntüler oluşturuyor.

1.08.2017 - 11:24

Kent merkezine bağlı Altaş köyü merasında hayvanlarını otlatan çocuklar da öğle saatlerinde hem hayvanlarına su içirmek, hem de suya girip serinlemek için Kura Nehri ve derelerin yolunu tutuyor.

Nehir ve derede su içmelerini sağladıkları inekleri ile suya giren çobanlar hem sürülerini üzerilerine su atarak serinletiyor hem de kendileri yüzerek bunaltıcı sıcaktan kurtuluyor.

Babaları ya da ağabeyleri ile meralarda ineklerini otlatırken günün büyük bölümünü açık havada geçiren çocukların göl, nehir ve derelerde yüzme keyfi güzel görüntüler oluşturdu.

İnek otlatan Berikan Coşan (13) ile Umut Toptaş (8) da sıcak havadan bunalınca derede inekleriyle birlikte yüzdü.

Bekiran Coşan, her gün öğle saatlerinde 3 saat ineklerini Kura Nehri ile birleşen Karaçay Deresi'ne indirdiklerini, hayvanların burada su ihtiyacını giderdiğini ve suya girerek serinlediğini ifade etti. Coşan, "Hava çok sıcak. Biz de hayvanları otlattığımız için terliyoruz. Bu şekilde dereye girerek serinliyoruz. Burada yüzmek harika." dedi.

Umut Toptaş da suya girmenin eğelenceli olduğunu, her gün bu fırsatı değerlendirdiğini söyledi.