28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Arkadaşını bıçakla yaralayan sanığa hapis cezası

Arkadaşını bıçakla yaralayan sanığa hapis cezası - Kayseri'de tartıştığı 17 yaşındaki arkadaşını bıçakla yaralayan gence 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi KAYSERİ (AA) - Kayseri'de kendisinden 2 yaş küçük arkadaşını bıçakla yaralayan sanık, 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

29.03.2017 - 13:21

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İ.K (19) ve avukatı katıldı. Mağdur M.C. (17) ise başka bir suçtan tutuklu olduğu İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya iştirak etti.

İ.K, parkta şakalaştıkları sırada birbirlerine küfür ettiklerini ve tartışmaya başladıklarını belirterek, M.C'nin kendisine bıçak çektiğini ve pantolonunu kestiğini iddia etti.

Kendisinin de bıçağı rastgele salladığını ve M.C'nin yaralandığını görünce korkup kaçtığını ifade eden İ.K, pişman olduğunu söyledi.

M.C. de parkta gezerken kafasına vuran İ.K'ye küfür ettiğini belirterek, "Uyuşturucu kullanmıştık, kafası güzeldi, arkamdan bıçakla vurdu. Bende de bıçak vardı, o bana vurduktan sonra ben de bıçağı salladım ama isabet etmedi. Şikayetçiyim, benim dalağım alındı, bu iş ne olacak?" dedi.

Bu sırada İ.K, "Kendisi benim arkadaşım olur. Ben kendisine dalağımı, böbreğimi, her şeyimi vermek isterim." diyerek ağladı.

Mahkeme heyeti, İ.K'ye "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.