25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Arkadaşları şehidin kabrine keplerini bıraktı

Arkadaşları şehidin kabrine keplerini bıraktı - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vurularak şehit düşen Karamanlı Muhammed Yalçın'ın üniversiteden sınıf arkadaşları, şehidin mezarını ziyaret ederek keplerini bıraktı - Şehidin sınıf arkadaşı Güntekin: - "Onlar vatan için gözlerini kırpmadan şehit oldular.

14.07.2017 - 17:07
Biz de üşenmeden, çekinmeden her zaman onların yanlarında olacağız. Şehitlerimizi unutturmayacağız"

KARAMAN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vurularak şehit düşen Muhammed Yalçın'ın, Gazi Üniversitesinden sınıf arkadaşları şehidin mezarına keplerini bıraktı.

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda (BESYO) eğitim görürken 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit düşen Muhammet Yalçın'ın sınıf arkadaşları bu sene mezun oldu.

Ankara'da toplanan şehidin arkadaşları, Yalçın'ın Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesindeki kabrine mezuniyet cübbeleri ve kepleriyle geldi.

Şehidin arkadaşları, Yalçın'ın mezar taşına mezuniyet cübbesi, kabrinin üzerine de keplerini bıraktı. Bu sırada bazı öğrenciler gözyaşlarına hakim olmadı.

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Burada konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Muhammet Yalçın'ın sadece Kazımkarabekir’in bir şehidi olmadığını, herkesin şehidi olduğunu söyledi.

Konuk, Ankara'dan şehidin kabrinin bulunduğu ilçeye geldikleri için öğrencilere teşekkür etti.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tamer Sökmen de şehit Yalçın'ın iyi bir sporcu ve yiğit bir çocuk olduğunu anlattı.

- "Can, yürek oldu ama şimdi toprak oldu"

Şehidin okulunda kişiliği ile terbiyeli bir öğrenci olarak bilindiğinin altını çizen Sökmen, "Ahlakı, sporculuğu ve amatör futbolculuğu ile kendisini herkese çok sevdirdi. Can, yürek oldu ama şimdi toprak oldu. Biz boşuna demiyoruz 'şehitler ölmez vatan bölünmez' diye. Biz biliyoruz ki o topraktan şühedalar çıkacak. O topraktan çıkan bu şühedalar memleketimizi, vatanımızı her zaman koruyacak." dedi.

- "Şehit Yalçın gelip geçici dünyada en güzel diplomayı aldı"

Şehidin sınıf arkadaşı Sinan Güntekin ise şehit Muhammet Yalçın'ın gelip geçici olan bir dünyada en yüksek diplomayı aldığını vurguladı.

Şehit Yalçın'a vefa borçlarını ödemek için kabrine ziyarete geldiklerini dile getiren Güntekin, "Keplerimizi aldık, cübbelerimizi giydik. Mezarının başına geldik. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz. Onlar vatan için gözlerini kırpmadan şehit oldular. Biz de üşenmeden, çekinmeden her zaman onların yanlarında olacağız. Şehitlerimizi unutturmayacağız." diye konuştu.