28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Arkadaşlarımın yanında olamadığım için üzgünüm"

"Arkadaşlarımın yanında olamadığım için üzgünüm" - Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Keltepe mevkisinde YPG/PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Sezer Oğuzhan'ın tedavisi Giresun'da devam ediyor - Gazi Oğuzhan: - "Tedavim devam ediyor.

7.03.2018 - 12:35
En kısa zamanda sağlığıma kavuşmak ve yeniden birliğime, arkadaşlarıma katılmak için sabırsızlanıyorum" - Baba Oğuzhan: - "Devletimizin bütün varlığını üzerimizde hissettik. Genel Kurmay Başkanından tutun da devletin tüm birimlerinin yetkilileri seferber oldu. Hiç yalnız bırakmadılar"

GİRESUN (AA) - ATAKAN ÇITLAK - Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Sezer Oğuzhan, "Milletimizin desteği ve duaları bize ayrı bir güç veriyor. Onların bu destekleri ve duaları sürdüğü sürece terörün kökünü kazıyacağımıza olan inancımız tamdır." dedi.

Yaklaşık bir yıllık uzman çavuş olan ve 1 Mart'ta Keltepe mevkisinde YPG/PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan Trabzonlu Oğuzhan'ın tedavisin, polis olan babasının görev yaptığı Giresun'da devam ediliyor.

Oğuzhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışma sırasında atılan el bombasının yakınında patlaması sonucu bacağından yaralandığını belirterek, "Sağ bacağımda şarapnel parçası bulunuyor. Çok ciddi bir sağlık problemim yok. Tedavim devam ediyor. Silah arkadaşlarım gibi ben de Afrin'e, düğüne, bayrama gidermiş gibi hisler içerisinde gittim. Türk askerinin gücünü tüm dünyaya göstermek istiyorduk. En kısa zamanda sağlığıma kavuşmak ve yeniden birliğime, arkadaşlarıma katılmak için sabırsızlanıyorum." diye konuştu.

Harekata katılan askerler olarak Türk halkından çok ciddi destek gördüklerini, duaların kendilerine ayrı bir güç verdiğini ifade eden Oğuzhan, şöyle devam etti:

"Türk halkı, Mehmetçik'e inanılmaz destek veriyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Küçük kardeşlerimiz mektup yazıyorlar. Yiyecek ve içecek gönderiyorlar. Milletimizin desteği ve duaları bize ayrı bir güç veriyor. Onların bu destekleri ve duaları sürdüğü sürece terörün kökünü kazıyacağımıza olan inancımız tamdır."


-Polis baba oğluyla gurur duyuyor

Polis memuru baba Burhan Oğuzhan ise oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Baba Oğuzhan, oğlunun yaralandığı andan itibaren devletin tüm yetkililerinin kendileriyle yakından ilgilendiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Oğlumun yaralandığını öğrendiğimizde, Hatay'da tedavi altında bulunduğu hastaneye gittik. O saatten sonra devletimizin bütün varlığını üzerimizde hissettik. Genel Kurmay Başkanından tutun da devletin tüm birimlerinin yetkilileri seferber oldu. Hiç yalnız bırakmadılar. Gerçekten bizi gururlandırdılar. Bu kadar ilgi ve alakayı, bu zamana kadar görmemiştim."

Sağlığına kavuşmasının ardından oğlunu yeniden gururlu bir şekilde bölgeye yolcu edeceklerini ifade eden Oğuzhan, kendisinin de görev verilmesi halinde gönüllü olarak Afrin'e gitmek istediğini aktardı.


- Oğluna şiirli destek

Burhan Oğuzhan, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan oğluna destek olmak için şiir yazdığını, şiirini, hastanede oğlunu ziyaret eden Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ile de paylaştığını söyledi.

Oğuzhan'ın oğluna yazdığı şiir şöyle:

"Ey Oğul/Yirmisinde gönderdim seni askere/On iki ay yetmedi senin gibi nefere/Mecburiyetin bitti gönüllü olduğun yere/Başını dik tut, eğme oğul/İzmir Bornova komando yerin/Dağların tepesi oldu meskenin/Kartallar misali uçtuğun mevkin/Başını dik tut, eğme oğul/Şimdi yol göründü Afrin'e doğru/Dilinde dua, kalbin imanla dolu/Peygamber ocağı bu kutlu yolu/Başını dik tut, eğme oğul/Yaptığın bu görev kutlu mu kutlu/Dönsen de mutluyum dönmesen de mutlu/Peygamberimize olmak var orada komşu/Başını dik tut, eğme oğul/Annen, kardeşin, Sezer'im hakkın helal/Ezanlar susmasın, sönmesin hilal/Dilerim Allah'tan gelmesin zeval/Başını dik tut, eğme oğul"