29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Arnavutköy POMEM 21. Dönem Mezuniyet Töreni

Arnavutköy POMEM 21.

19.07.2018 - 12:08
Dönem Mezuniyet Töreni

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (1) - "Dün gece Şırnak kırsalında, Van Emniyet Müdürlüğümüze ait insansız hava aracı 7 tane teröristi gördü hemen diğer bir insansız hava aracımızı çağırdı. Orayı kontrol altına aldılar ve ardından hemen uçaklar istedik. Bir taraftan insansız hava aracımız, bir taraftan da uçaklarımızla birlikte sabahın erken saatlerinde 7 teröristi etkisiz hale getirdik" - "Özellikle 15 Temmuz ve arkasındaki hain yapılanmanın gu¨venlik birimlerimizde yarattıgˆı tahribatı kapatıp artıya gec¸meye c¸alıs¸ıyoruz. Emniyet tes¸kilatımızdaki personel sayımıza 15 Temmuz sonrasındaki su¨rec¸te u¨lke genelinde 68 bin 779 yeni polis ekledik. Yalnız İstanbul'da 17 bin 465 polis arkadas¸ımızı go¨reve bas¸lattık. Bugu¨n 21. do¨nem mezunlarımızla birlikte bu yıl ic¸in 18 bin 426 evladımız emniyet tes¸kilatımıza katılmıs¸ olacak"

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dün gece Şırnak kırsalında, Van Emniyet Müdürlüğümüze ait insansız hava aracı 7 tane teröristi gördü hemen diğer bir insansız hava aracımızı çağırdı. Orayı kontrol altına aldılar ve ardından hemen uçaklar istedik. Bir taraftan insansız hava aracımız, bir taraftan da uçaklarımızla birlikte sabahın erken saatlerinde 7 teröristi etkisiz hale getirdik." dedi.

Bakan Soylu, Polis Akademisi Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 21. Dönem Mezuniyet Töreni'nde, pazar gu¨nu¨ 15 Temmuz mu¨nasebetiyle Go¨lbas¸ı Özel Harekat Bas¸kanlıgˆı'ndaki to¨rene katıldığını söyledi.

Törende şehitleri anarken özellikle şehit Sevda Gu¨ngo¨r'ün ismini ifade ettiğini belirten Soylu, "Gu¨zel bir tevafuk. Bugu¨n de sizlerle, onun isminin verildigˆi bu salonda bulus¸mak nasip oldu. Cenab-ı Allah bu¨tu¨n 15 Temmuz s¸ehitlerimize, tero¨rle mu¨cadele ederken veya suc¸lularla, ko¨tu¨ insanlarla, ko¨tu¨lu¨kle mu¨cadele ederken, bu millet ugˆruna, bu bayrak ugˆruna, bu vatan ugˆruna s¸ehit du¨s¸mu¨s¸ bu¨tu¨n evlatlarımıza, polisimize, jandarmamıza, askerimize, korucumuza, gani gani rahmet eylesin. bizleri s¸efaatlerinden mahrum eylemesin. Cenab-ı Hak bizlere tekrar bo¨yle acılar yas¸atmasın." diye konuştu.

Salonda bulunan polis adaylarını sadece "kadro alsınlar veya is¸ sahibi olsunlar" diye değil, bu ülkenin c¸ok ihtiyacı olduğu için emniyet teşkilatına aldıklarını dile getiren Soylu, du¨nyada ko¨tu¨lu¨klerin ve suçun arttığını, ko¨tu¨ insanların bos¸ durmadığını, suç örgütlerinin her gu¨n yeni bir suc¸, yeni bir acı icat ettiklerini aktardı.

Tero¨rün artık ku¨resel bir s¸irket gibi ku¨resel bir akılla yo¨netildiğini, yıllardır Türkiye'de bir s¸ekilde varlıgˆını su¨rdu¨ren DHKP/C ve PKK'ya, DEAŞ ile FETÖ gibi o¨rgu¨tlerin eklendiğini hatırlatan Soylu, "Dün gece Şırnak kırsalında, Van Emniyet Müdürlüğümüze ait insansız hava aracı 7 tane teröristi gördü hemen diğer bir insansız hava aracımızı çağırdı. Orayı kontrol altına aldılar ve ardından hemen uçaklar istedik. Bir taraftan insansız hava aracımız, bir taraftan da uçaklarımızla birlikte sabahın erken saatlerinde 7 teröristi etkisiz hale getirdik." ifadelerini kullandı.

I·nsanlara s¸ifa u¨retmesi gereken laboratuvarlarda uyus¸turucuların en zehirli olanlarının, en c¸ok o¨ldu¨reninin, en c¸ok bagˆımlılık yapanının imal edildiğini aktaran Soylu, bir hapla hayatların karartıldığını, sadece uyus¸turucunun kendisinin degˆil, uzmanlıgˆının da ihrac¸ edildiğini kaydetti.

Küresel suç örgütleri tarafından ahlaka saldırıldığını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Vicdanlara sıgˆmayan, burada tarif etmekten utandıgˆım suc¸ları, tecavu¨zleri ortaya koyan insan mu¨sveddeleriyle kars¸ı kars¸ıya kalıyoruz. Malımıza, canımıza, ırz ve namusumuza kastedenler, her tu¨rlu¨ ko¨tu¨lu¨k ic¸in fırsat kolluyorlar. Bunlar yetmezmis¸ gibi s¸imdi bir de dijital suc¸lar ortaya c¸ıktı. İnsanların kredi kartlarını c¸alıyorlar, s¸ahsi bilgileri c¸alıyorlar. Ya bankadaki parasına ya da insanın s¸ahsiyetine, onuruna saldırıyorlar. Öte taraftan, tero¨r o¨rgu¨tlerine destek veriyorlar, bilgi sagˆlıyorlar, bomba nasıl yapılır, nasıl canavarca insan o¨ldu¨ru¨lu¨r, onu o¨gˆretiyorlar. Bu¨tu¨n bunların yanı sıra, insan ve arac¸ yogˆunlugˆundan, belki egˆitimden, belki arac¸ların c¸ok hızlı olmasından veya bas¸ka sebeplerden dolayı trafik kazaları da insanların hayatlarını tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle u¨lkemizde, bu konuda gec¸mis¸ten gelen c¸ok tatsız tecru¨belerimiz var."

Ülkenin huzuru ve güveni için bu¨yu¨k bir gayret ic¸inde çalıştıklarını aktaran Soylu, "Özellikle 15 Temmuz ve arkasındaki hain yapılanmanın gu¨venlik birimlerimizde yarattıgˆı tahribatı kapatıp artıya gec¸meye c¸alıs¸ıyoruz. Emniyet tes¸kilatımızdaki personel sayımıza 15 Temmuz sonrasındaki su¨rec¸te u¨lke genelinde 68 bin 779 yeni polis ekledik. Yalnız İstanbul’da 17 bin 465 polis arkadas¸ımızı go¨reve bas¸lattık. Bugu¨n 21. do¨nem mezunlarımızla birlikte bu yıl ic¸in 18 bin 426 evladımız emniyet tes¸kilatımıza katılmıs¸ olacak. Yıl sonuna kadar 25 bin 500 kis¸ilik daha alım planlıyoruz. İns¸allah o¨nu¨mu¨zdeki yıl da 35 bin yeni o¨gˆrenci alacagˆız." ifadelerini kullandı.

Suc¸a ve suc¸luya kars¸ı önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mücadelede bir c¸ıgˆ gibi bu¨yu¨yor, hep birlikte gu¨c¸leniyoruz. Şunu net olarak ifade etmek isterim ki, emniyet tes¸kilatımızda FETÖ ile mu¨cadele su¨recinin, 15 Temmuz'un, personel noktasındaki bu¨tu¨n tahribatı kapatılmıs¸tır ve artıya gec¸ilmis¸tir. Önu¨mu¨zdeki do¨nemde, yeni hu¨ku¨met sistemimizin sagˆladıgˆı gu¨c¸lu¨ ve hızlı karar alma mekanizmasının da verdigˆi avantajla c¸ok daha bu¨yu¨k bas¸arılara hep birlikte imza atacagˆız. Özellikle uyus¸turucu, asayis¸ ve trafik konularında c¸ok o¨nemli is¸ler yaptık, kapasitemizi hızlıca arttırıyoruz. Uyus¸turucuda 2016'nın ilk 6 ayında 4 bin 33 uyus¸turucu satıcısını tutuklamıs¸tık. 2017'nin ilk 6 ayında tutuklama sayımız 10 bin 660 olmus¸tu, bu yıl haziran sonu itibarıyla da torbacısından baronuna kadar 12 bin 309 zehir taciri cezaevine konuldu."

Soylu, halen uyus¸turucudan kesin hu¨ku¨m giymis¸ olarak yaklas¸ık 32 bin kis¸i hapishanede olduğunu, 8 bin civarında kis¸inin de yargı su¨recinin devam ettiğini kaydetti.

(Sürecek)