20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Artvin'de, 185 milyon liralık 12 tesisin temeli atıldı

Artvin'de, 185 milyon liralık 12 tesisin temeli atıldı - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "3 bin 600 metrelik Bolu Tüneli'ni yıllarca açamadılar, dediler ki 'acaba bunu patates deposu mu yapsak?' Geldik, dağları deldik, Ferhat'ın Şirin'e ulaştığı gibi insanlarımız yollara kavuştu" ARTVİN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "3 bin 600 metrelik Bolu Tüneli'ni yıllarca açamadılar, dediler ki 'acaba bunu patates deposu mu yapsak?’ Geldik, dağları deldik, Ferhat'ın Şirin'e ulaştığı gibi insanlarımız yollara kavuştu.

4.06.2017 - 21:18
" dedi.

Bakan Eroğlu, Çoruh Parkı'nda düzenlenen 185 milyon liralık 12 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Artvin gönüllüsü olduğunu belirterek, bu mübarek günde vatandaşlarla kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Ramazanın milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin daha da pekişmesine vesile olması temennisinde bulunan Eroğlu, vatandaşlara Artvin'i çok seven Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını iletti.

Temeli atılacak tesislere ilişkin bilgi veren Bakan Eroğlu, Artvin'in çalışkan Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile çok güzel işlerin altına imza attıklarını anlattı.

Artvin'e, İstanbul'daki gibi çok iyi bir içme suyu arıtma tesisi yapacaklarını ifade eden Eroğlu, Yusufeli'nin yeni yerleşim yerindeki çalışmalara ilişkin de bilgi aktardı.

Eroğlu, yapılan tesislerin hayırlı olmasını dileyerek, bunların yeterli olmadığını heybelerinde 134 milyon liralık 21 müjdeyle geldiklerini vurguladı.

Daha önceki ziyaretlerinde verdiği müjdelerle birlikte yatırımların maliyetinin yaklaşık 1 milyar liraya ulaştığına dikkati çeken Eroğlu, "Sizler çok vefakar, devletine ve milletine bağlı yiğit insanlarsınız. Dolayısıyla diyorum ki Artvin'e ne yapılsa azdır. Siz her şeyin en güzeline layıksınız. Hükümetimiz Artvin'e 20 milyar liralık yatırım yaptı, bu yatırımlarda aslan payı Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait." diye konuştu.

- "42 tünel, 22 bin 963 metre"

Eroğlu, Artvin'e 42 tünel inşa ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bunlar yaklaşık 23 kilometre. 3 bin 600 metrelik Bolu Tüneli'ni yıllarca açamadılar, dediler ki 'acaba bunu patates deposu mu yapsak?’ Geldik, dağları deldik, Ferhat'ın Şirin'e ulaştığı gibi insanlarımız yollara kavuştu. 42 tünel, 22 bin 963 metre. Bolu Tüneli'nin kaç katı? Ayrıca 32 köprü, viyadük inşa ettik. Burdaki Berta Köprüsü'nün orta ayağı 125 metre. Türkiye'nin en yüksek ayağı olan bir köprü yaptık viyadük de. Buraya güzel şeyler yapıldı."

Cankurtaran'ın sis ve diğer unsurlar dolayısıyla zorlu bir geçit olduğunu anlatan Eroğlu, şu bilgileri verdi:

"Allah'a şükürler olsun bugün Hopa'dan gelirken Cankurtaran Tüneli'nden geçerek, geldik 15, 20 dakikada. Onun yan yolları da yapılınca... Artık Artvin-Rize Havaalanı'nın Yüksek Planlama Kurulunda imzası açıldı. Bende Yüksek Planlama Kurulu üyesi olarak gururla imzaladım. Artık Artvin'e dünyanın her yerinden gelmek mümkün. İster doğudan, ister batıdan, ister kuzeyden, ister güneyden çok daha kolay olacak. Artvin'e bunların hayırlı olmasını diliyorum. Artvin'e ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz ve yapacağız."

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, protokol üyeleriyle butona basarak, tesislerin temelini attı.

Kura çekimiyle üreticilere arılı kovan, gelir getirici fidan türleri dağıtıldı.

Ayrıca vatandaşlara 500 kara yemiş, 300'er Trabzon hurması, incir ve elma, 200 defne ile bin fıstık çamı olmak üzere, 2 bin 600 fidan dağıtıldı.

Törenin ardından Eroğlu, aynı alanda yaklaşık 4 bin kişi ile iftar yaptı.

Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi, ardından da AK Parti İl Başkanı Erkan Balta'yı ziyaret etti.