29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Asfalt bağ yolunda olimpiyatlara hazırlanıyorlar

Asfalt bağ yolunda olimpiyatlara hazırlanıyorlar - Türkiye Kayaklı Koşu Takımı, Güney Kore'de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları hazırlıklarını, Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde trafiğe açık asfalt bağ yollarında yapıyor - Takım antrenörü Elif Belice: "Bu yaptığımız antrenmanlar kış için hazırlık antrenmanları.

22.06.2017 - 12:51
Kışın çok iyi sonuçlar almak istiyorsak bu antrenmanları yapmamız lazım. Çünkü sporcuların güçlenmesi gerekiyor. Hedefimiz en iyi şekilde ülkemizi temsil edip Türk Bayrağını dalgalandırmak" - Sporcu Hamza Dursun: "Eğer bu şekilde çalışmalara devam edersek ülkemiz için en iyi sonuçları alabileceğimize eminim. İnşallah iyi dereceler elde ederiz"


ERZİNCAN (AA) - YAKUP BAKAR - Türkiye Kayaklı Koşu Takımı, Güney Kore’de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları'na, Erzincan’ın Üzümlü ilçesi Bayırbağ köyündeki trafiğe açık asfalt bağ yollarında hazırlanıyor.

İlçe merkezinden Bayırbağ köyüne giden 2,5 kilometrelik bağ yolunda tekerlekli kayak antrenmanı yapan takım üyeleri, kondisyon antrenmanlarını ise kentin en yüksek dağı olan 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Esence Dağı eteklerinde yapıyor. Kayakçılar, 2018'de katılacakları olimpiyatlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip derece alabilmek için ter döküyor.

22 Mayıs'ta 3 antrenör ve 6 sporcu ile başlayan kamp, 23 Haziran’da son bulacak.

Takım antrenörü Elif Belice, olimpiyatlara gitmek için kotayı aşmaları gerektiğini söyledi. Belice, şunları ifade etti:

“Toplamda 6 sporcu ve 3 antrenör ile çalışmaktayız. Yalnız olimpiyatlara gitmemiz için kotayı aşmamız gerekiyor. Biz bu kotayı 2 erkek 1 bayan sporcuyla aşmayı hedefliyoruz. Gönül ister ki daha fazla sporcu götürebilelim ama yarıştığımız ve katılan ülkeler çok güçlü olduğu için biz bu hedefi 2 erkek bir bayan sporcuyla aşacağız. Bu yaptığımız antrenmanlar kış için hazırlık antrenmanları. Kışın çok iyi sonuçlar almak istiyorsak bu antrenmanları yapmamız lazım. Çünkü sporcuların güçlenmesi gerekiyor. Hedefimiz en iyi şekilde ülkemizi temsil edip Türk Bayrağını dalgalandırmak."

Sporculardan Hamza Dursun, şartlar ne olursa olsun antrenmanlarını sürdürdüklerini belirtti. Hedefleri için sıkı bir şekilde çalıştıklarını anlatan Dursun, “Hedefimiz 2018 Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek ve ülkemize madalya kazandırmaktır." dedi.

Bu şekilde çalışmaya devam ettikleri taktirde en iyi sonucu alacaklarına olan inancını da dile getiren Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim için önemli olan bu sene elde edilemeyen en iyi dereceleri önümüzdeki olimpiyatta elde etmektir. Eğer bu şekilde çalışmalara devam edersek ülkemiz için en iyi sonuçları alabileceğimize eminim. İnşallah iyi dereceler elde ederiz. Ülkemizde bu mevsimde kar olmadığı için biz de yazın boş durmayıp yazı tekerlekli kayak ile kış kayağını özdeşleştirip aynı şekilde antrenmanları devam ettiriyoruz. Sonuçta 6-7 aylık yaz süreci var. Bu yaz sürecini boş durarak geçiremeyiz elbette. Ülkemizde her ne kadar kar olmasa da dağda, taşta, asfalt üzerinde, antrenman yapılabilecek her yerde çalışmaları devam ettiriyoruz."

Diğer bir sporcu Zozan Malkoç ise "Hedefim 2018 Olimpiyatları'na gidebilmek ve en iyi dereceyi yapabilmek. Şimdi yaptığımız antrenmanlar kışa hazırlık. Yazın boş kalmamak, daha iyi hazırlanabilmek ve güçlenmek için bu tekerlekli kayağı yapıyoruz. Asfalt zemin kar zemine göre daha kolay ama riskleri fazla. Düşüp yaralanma riskimiz daha fazla." değerlendirmesinde bulundu.