20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

"Asrın güreşçisi" unvanlı akrabasının izinden gidiyor

"Asrın güreşçisi" unvanlı akrabasının izinden gidiyor - Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya'nın akrabası genç milli güreşçi Yakup Yerlikaya, onun başarısını tekrarlamak istiyor - Yakup Yerlikaya: ''Ben de amcam Hamza Yerlikaya gibi, Avrupa ve dünyada derece yapıp, inşallah bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum'' BİLECİK (AA) - MUHSİN ARSLAN - "Asrın güreşçisi" unvanlı Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya'nın, kuzeninin oğlu dünya üçüncüsü milli güreşçi Yakup Yerlikaya, onun başarısını tekrarlamak istiyor.

8.05.2017 - 13:25

Genç Milli Grekoromen Güreş Takımı'nın, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki kampında çalışmalarını sürdüren milli güreşçi, 27 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ile 1-6 Ağustos'ta Finlandiya'da yapılacak dünya şampiyonasına katılmayı hedefliyor.

Yakup Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akrabası Hamza Yerlikaya sayesinde güreşe başladığını belirtti.

Aileden, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu çıktığı için güreşe karşı bir sevdasının bulunduğunu ifade eden Yakup, ''Amcam Hamza Yerlikaya'nın güreşçi olması nedeniyle 10 yaşında güreşe yazdırdılar. Dedem, babam her zaman bana sahip çıktı. Sivas'ta seçmeler vardı, güreştim şampiyon oldum. Böylece güreş hayatım başladı. Hocalarım himayesinde çok çalıştım, ben de amcam gibi şampiyon olmak istiyordum. İlk katıldığım serbest güreşte Sivas'ta Türkiye şampiyonu oldum.'' diye konuştu.

Yakup Yerlikaya, daha sonra yıldızlar kampına çağrıldığını ve kampta dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandığını belirterek, 2015 yılında serbest güreşte Bosna Hersek'teki şampiyonada dünya 3'üncüsü olduğunu anımsattı.


- "İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum"


Hocalarının, kendisini Ankara ASKİ Spor Kulübüne gönderdiklerini anlatan Yakup, bu sayede iyi çalışmalar yaptığını, ilk yılında Samsun'da 23 Yaş Altı Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü olduğunu, gençlerde Türkiye şampiyonluğunu da kazandığını anlattı.

Yakup Yerlikaya, buradaki kampta milli takıma girmeyi hedeflediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Önümüzde Antalya'da şampiyonlar turnuvası var. Turnuvada takıma girip, Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak istiyorum. Kendimi daha iyi yetiştirip, büyüklerde de dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak için elimden geleni yapacağım. Ben de amcam Hamza Yerlikaya gibi, Avrupa ve dünyada derece yapıp, inşallah bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum.''