28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Atatürk Köşkü turistlerin gözdesi

Atatürk Köşkü turistlerin gözdesi - Trabzon'un önemli tarihi ve turistik mekanları arasında yer alan Atatürk Köşkü, yerli ve yabancı turistlerden rağbet görüyor - Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: - "Atatürk Köşkü'nü yılın 8 aylık döneminde 163 bin 865 yerli, 26 bin 373 de yabancı olmak üzere toplam da 190 bin 238 turist ziyaret etti"TRABZON (AA) - Trabzon'un Soğuksu Mahallesi'nde bulunan Atatürk Köşkü, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

20.09.2017 - 12:18

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tarih, sanat, kültür ve turizm şehri olduğunu söyledi.

Trabzon'u her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, turizmden alınan payın da giderek arttığını vurguladı.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'da turizmin yükselen bir değer olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Trabzon'a gelen turist sayısı her geçen gün artıyor. Atatürk Köşkü de kente gelen turistlerimizin ziyaret ettiği mekanların başında yer alıyor. Bu kapsamda Atatürk Köşkü'nü yılın 8 aylık döneminde 163 bin 865 yerli, 26 bin 373 de yabancı olmak üzere toplam da 190 bin 238 turist ziyaret etti. Ziyaretçi potansiyelimiz oldukça güzel gidiyor. Bu rakamın artış trendini sürdüreceğini tahmin ediyoruz."

Köşkün haftanın her günü ziyarete açık olduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, ziyaretçi yoğunluğunun yıl sonuna kadar devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

- Atatürk Köşkü

Mustafa Kemal Atatürk'ün kente ilk geldiği 15 Eylül 1924'te konakladığı Soğuksu Mahallesi'ndeki çam ormanları içerisinde yer alan köşkte, 19. ve 20. yüzyıla ait mobilyalar, porselenler, halılar ve Atatürk'e ait tablolardan oluşan çeşitli etnografik eserler sergileniyor.

Atatürk, köşke üçüncü ve son ziyaretini yaptığı 10 Haziran 1937'de, tüm mal varlığını Türk ulusuna armağan etme kararı almış, mal varlığının bir listesini hazırlayarak gereğinin yapılması için Başbakanlığa talimat vermişti.

Köşkte yer alan "Vasiyet Odası" isimli bölümde de Atatürk'ün mal varlığını armağan etmesiyle ilgili olarak, "Hayatımın hatırlayabildiğim en mutlu dakikalarını yaşıyorum. Yıllarca önce düşündüğüm bu işi Trabzon'da tamamlamak mukaddermiş." sözünün yer aldığı bir tabela bulunuyor.