29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 93. yıl dönümü ve Gaziler Günü

Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 93.

19.09.2017 - 09:43
yıl dönümü ve Gaziler Günü

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: "Biz ne Atatürk'ü, ne silah arkadaşlarını, bu Cumhuriyet'i kuranları ve onların felsefesini, onların ilkelerini asla unutmayacağız, unutturmayacağız"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Biz ne Atatürk'ü, ne silah arkadaşlarını, bu Cumhuriyet'i kuranları ve onların felsefesini, onların ilkelerini asla unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadesini kullandı.

yıl dönümü ve Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Torun, bugün Ordu için tarihin en önemli günlerinden biri olduğunu belirtti.

Torun, "Türk milletinin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Atatürk’ün Ordu'ya gelişinin 93. yıl dönümü. 93 yıl önce İlkadım Anıtı'nın bulunduğu yere ayak bastığında Ordu halkının yaşadığı gurur ve heyecanı, bugün hepimiz yüreğimizin derinliklerinde bir kez daha yaşıyor ve hissediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Milli mücadele ruhunu kaybetmeyeceklerini vurgulayan Torun, mesajına şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki, bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak bunu Büyük Atatürk'e ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarına borçluyuz. Biz ne Atatürk'ü, ne silah arkadaşlarını, bu Cumhuriyet'i kuranları ve onların felsefesini, onların ilkelerini asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Milli mücadele ruhunu asla kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. O’nun ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğiz."

Seyit Torun, 19 Eylül’ün aynı zamanda Gaziler Günü olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için üstün fedakarlıklar göstererek canı ve kanı pahasına göğsünü siper etmiş gazilerimizin varlığı her zaman Türk milletinin gönlünde eşsiz bir yere sahiptir ve bundan sonra da öyle kalacaktır. Vatan için hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimiz bugün ne yazık ki, devletin olanaklarından eşit şekilde faydalanamamakta, çeşitli şekilde ayrıma tabi tutulmaktadır. Oysa ki, gazilerimizin ve şehitlerimizin çocukları bu ülkenin geleceğidir. Devlete düşen görev, hiç bir ayrım gözetmeksizin gazilerimize ve yakınlarına bütün olanaklardan yararlanma hakkını sağlamak olmalıdır. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da TBMM’de gazilerin ve şehit yakınlarının her türlü yasal hakları için mücadelemiz devam edecektir."