19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ATSO'dan "Etik Üye" projesi

ATSO'dan "Etik Üye" projesi - ATSO Başkanı Çetin: - "Yeni bir uygulama ve kapsamlı tanıtım çalışmaları henüz başlamamış olmasına rağmen Etik İşletme Belgesi almak için yüzlerce işletme başvuruda bulundu"ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Etik Üye" projesi yeni başlamasına rağmen belge almak için yüzlerce işletmenin başvuruda bulunduğunu bildirdi.

20.07.2017 - 16:23

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Oda olarak Türkiye'de bir ilke imza attıklarını, ATSO tarafından belirlenmiş etik üyelik şartlarına uyacağını beyan eden işletmelere 'Etik İşletme Belgesi" verildiğini anımsattı.

Antalya'nın, Türkiye'nin dünyadaki vitrini konumunda bulunduğuna, bu nedenle ticaretten şehirleşmeye her konuyu bu sorumlulukla ele almak gerektiğine işaret eden Çetin, "Bu kent, yerel halkının yanı sıra milyonlarca turiste hizmet veriyor. Bir turistin karşılaştığı herhangi bir olumsuzluk sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin imajına zarar veriyor. Bu nedenle ticarette etik duyarlılık bilinci her zaman gündemimizde oldu." ifadelerini kullandı.

Özellikle ticarette kuralların olması, etik duyarlılık bilincinin tüm ticari hayatta etkin olması için proje alternatifleri geliştirildiğini aktaran Çetin, Etik üye projesinin de bunlardan biri olduğunu dile getirdi.

Çetin, yoğun çalışmalar sonucu, Türkiye'de bir ilke daha imza atarak projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Etik İşletme Belgesi ile 'etik duyarlılık' kavramını ticaretin gündemine taşıyoruz. Proje kapsamında öncelikle bir Etik Kurul oluşturduk. Bu kurulun koordinasyonunda etik yönerge hazırlandı. Bu yönerge esas alınarak üyelerle imzalanacak etik sözleşmeler belirlendi. Etik Üye, müşteriye saygıdan çevre duyarlılığına pek çok konuda taahhüt veriyor. Bu sözleşmede, müşteriye saygıdan, kalite standartlarına, ticari ahlaktan, çalışan haklarına, çevre duyarlılığına, rakiplerin haklarına kadar pek çok konuda taahhütler yer alıyor. Bu taahhütlere uyacağına dair güvence veren üyelerimize Etik İşletme Belgesi veriyoruz. Şartları sağlamadığına dair şikayet aldığımız ya da tespitlerde bulunduğumuz işletmeler incelenecek, uygun görülürse Etik Üye belgeleri iptal edilecek. Yeni bir uygulama ve kapsamlı tanıtım çalışmaları henüz başlamamış olmasına rağmen Etik İşletme Belgesi almak için yüzlerce işletme başvuruda bulundu."