29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Avrupa'da bir 'hayır' bloku var"

"Avrupa'da bir 'hayır' bloku var" - AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kuzu: - Bir 'hayır' bloku var.

25.03.2017 - 20:33
FETÖ'sü, PKK'sı, Kandil'i, DHKP-C'si, PYD'si orada, Almanya'sı, Hollanda'sı Belçika'sı önemli bir bölümü orada, burada bir blok var" - "Türkiye'de yapılacak olan havalimanı, Frankfurt Havalimanı ile Hollanda'nın en geniş havalimanının bitmesine sebep olacak. Bu muazzam bir gelir kaybıdır. Dolayısıyla ülkenin yıllık 200 milyon kişi taşıyacak yeni havalimanı bunları gerçekten kokuttu"

KARS (AA) - AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "Bir 'hayır' bloku var. FETÖ'sü, PKK'sı, Kandil'i, DHKP-C'si, PYD'si orada, Almanya'sı, Hollanda'sı Belçika'sı önemli bir bölümü orada, burada bir blok var." dedi.

Kuzu, Kars'ta bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Anayasa paketinin, Milliyetçi Harekete Partisi (MHP) ile hazırladıkları ortak metin olduğunu söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye süreç içerisinde gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Kuzu, "O olmasaydı bu metin bu noktaya gelmezdi. Yıllardan beri arkasında koştuğumuz bir sistemdi ama sayımız yetmediği için getiremedik. Sayı sorunu vardı, o da bunu tamamladı ve büyük devlet adamlığını gösterdi." dedi.

- "Avrupa'nın yaptığı bize açılmış bir ekonomi savaşıdır"

Kuzu, Amerika ve Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirdi.

Almanya istihbaratının FETÖ çetesinin darbe girişimini uydurma olarak gördüğüne dikkati çeken Kuzu, şunları kaydetti:

"Halen bunu böyle demesi, kanları donduran bir iş birliğidir. Deme ki bu işin içinde de bunlar var. Türkiye'de yapılacak olan havalimanı, Frankfurt Havalimanı ile Hollanda'nın en geniş havalimanının bitmesine sebep olacak. Bu muazzam bir gelir kaybıdır. Dolayısıyla ülkenin yıllık 200 milyon kişi taşıyacak yeni havalimanı bunları gerçekten kokuttu. Devamında bugün İngiltere ve Amerika'nın Türkiye'den gidecek uçuşlarda tablet, bilgisayar kullandırmaması da bu anlamda bir ekonomiye darbe vurmaya yöneliktir, başkada bir şey değildir. Dolayısıyla tamamen bize açılmış bir ekonomik savaştır."

- "Türkiye'de istikrar olmasın' diye gayret gösteriyorlar"

Türkiye'nin büyümesini ve gelişmemesini istemeyenlerin saldırıya geçtiğini ifade eden Kuzu, yeni anayasa paketinin ne kadar doğru olduğunu Avrupa'nın ayağa kalkmasıyla anladıklarını belirtti.

Almanya'nın devlet televizyonundan her gün 'hayır' kampanyası için yayınlar yaptığına işaret eden Kuzu, "Bu bizim iç işimiz, Almanya'ya, Hollanda'ya, Belçika'ya ne oluyor. Baktığınız zaman demek ki bu hayırlı bir iş ki, bunlar bu kadar 'Türkiye'de istikrar olmasın' diye gayret gösteriyorlar. Bir 'hayır' bloku var, FETÖ'sü, PKK'sı, Kandil'i, DHKP-C'si, PYD'si orada, Almanya'sı, Hollanda'sı Belçika'sı önemli bir bölümü orada, burada bir blok var." ifadelerini kullandı.

Kuzu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halk oylamasına giderken takındığı tavra da değinerek, ana muhalefet lideri ile partililerinin tam anlamıyla sistemden haberi olmadığını anlatarak, "Bundan sonra hükümeti direkt millet kuracak, koalisyon dönemlerine artık paydos. Nereye kadar, ömür billah. İki başlılığa paydos, kavgalar bitmiştir. Ne zamana kadar, ömür billah." diye konuştu.